Medžioklėje, kurioje neteisėtai nušautas elnias, dalyvavęs policijos pareigūnas atleistas | Diena.lt

MEDŽIOKLĖJE, KURIOJE NETEISĖTAI NUŠAUTAS ELNIAS, DALYVAVĘS POLICIJOS PAREIGŪNAS ATLEISTAS

  • 1

Medžioklėje, kurioje neteisėtai buvo nušautas taurusis elnias, dalyvavęs policijos pareigūnas Edvardas Balčiūnas atleistas iš pareigų.

Ukmergės rajono policijos komisariato vyriausiasis patrulis iš tarnybos atleistas trečiadienį kaip pažeminęs pareigūno vardą, pranešė Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas.

Dėl Ukmergės rajono policijos pareigūno, dalyvavusio medžioklėje, kurioje buvo neteisėtai nušautas taurusis elnias, buvo atliktas tarnybinis patikrinimas.

Jo metu nustatyta, kad tokie pareigūno veiksmai vertintini kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas.

„Šio pareigūno veiksmų pobūdis akivaizdžiai kertasi ir su visuomenėje galiojančiomis moralės nuostatomis bei visuomenės teisėtais lūkesčiais, šie veiksmai akivaizdžiai nesuderinami su užimamomis pareigomis bei policijos pareigūno statusu“, – sakoma policijos pranešime.

Dar vienam Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnui, žinojusiam apie kolegos dalyvavimą medžioklėje ir nušautą elnią, ir kuris nesiėmė jokių veiksmų užkirsti kelio daromam teisės pažeidimui skirta tarnybinė nuobauda – griežtas papeikimas.

Šio pareigūno veiksmų pobūdis akivaizdžiai kertasi ir su visuomenėje galiojančiomis moralės nuostatomis bei visuomenės teisėtais lūkesčiais.

Medžioklė, kurioje buvo neteisėtai sumedžiotas elnias, Ukmergės rajone įvyko sausio 11 dieną. Tauriojo elnio patiną nušovė medžiotojų klubo „Lėnas“ narys Giedrius Aniūnas, kartu su juo tykant žvėries bokštelyje buvo ir dar vienas klubo narys Aleksas Gečiauskas.

Tą patį vakarą, vykdydami naktinį reidą, Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai sustabdė automobilį, kuriame sėdėjo keturi vyrai – G. Aniūnas, A. Gečiauskas, E. Balčiūnas ir sostinėje veikiančios advokatų kontoros „Triniti Jurex“ advokatas Laimonas Judickas.

Šiame automobilyje aptiktas ir neteisėtai sumedžiotas tauriojo elnio patinas, kuris nebuvo įrašytas į medžioklės lapą. Taip pat pranešta, kad tuo metu medžiotojų klubo „Lėnas“ plotuose elnių patinų limitas jau buvo pasibaigęs.

Anot aplinkosaugininkų, elnią automobilyje vežusius asmenis apie jų reidą galėjo perspėti ir netoliese sutiktas policijos pareigūnų ekipažai.

Teismo dokumentuose aplinkosaugininkai teigia pastebėję iš miško atvažiuojančio automobilio šviesas ir nusprendė jį sustabdyti. Priartėjus automobiliui ir davus signalą, tuo pačiu įsijungus mėlynos spalvos švyturėliams, nustatyta, kad tai policijos automobilis, kuriame patruliavo du pareigūnai.

Netrukus netoliese aplinkosaugininkai pamatė kitą atvažiuojantį automobilį, kurį nuspręsta stabdyti.

Sustabdytame automobilyje buvo keturi asmenys iš skirtingų šeimų, be veido kaukių, jų buvo paprašyta pateikti medžioklės lapą. Vienas ant galinės sėdynės sėdėjęs asmuo išlipo iš automobilio ir prisistatė aplinkosaugininkų kolega, dirbančiu policijoje.

Neteisėtai nušautą elnią vežusių medžiotojų bylą nagrinėjančio teismo duomenimis, tai buvo E. Balčiūnas, kuris paminėjo, kad buvo informuotas apie aplinkosaugininkų ekipažą iš patruliavusių kolegų, taip pat prašė aplinkosaugininkų susitarti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zelemuncikas

šaunu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS