Meras: tarša Ariogaloje stabilizuota, bet baiminamasi lietaus | Diena.lt

MERAS: TARŠA ARIOGALOJE STABILIZUOTA, BET BAIMINAMASI LIETAUS

Raseinių rajone, Ariogaloje, iš cisternos išsiliejus kurui žala aplinkai yra stabilizuota, tačiau pareigūnai baiminasi, jog lietus į paviršių gali iškelti giliau prasisunkusius teršalus, sako vietos rajono meras Arvydas Nekrošius.

Dėl incidento savivaldybė penktadienį paskelbė ekstremalią situaciją.

„Panašu, kad situacija yra stabilizuota, bet baiminamės lietaus, kadangi visa tarša keliauja su visa lietaus kanalizacija. Baiminamės, kad lietui pasiekus užterštą zoną tarša gali atsinaujinti“, – BNS sekmadienį sakė meras.

Ekologinė nelaimė nutiko į gruntą patekus iš vienos sugedusios talpyklos išsiliejusiam kurui. Ši talpykla buvo privačiame sklype.

Pasak mero, pati cisterna šiuo metu yra išmontuota, gruntas yra užbertas teršalus surišančiomis ir skaidančiomis medžiagomis.

„Tas jau padaryta, bet baiminamės, kad teršalams esant gilesniuose sluoksniuose, situacija dėl lietaus gali vėl paaštrėti“, – sakė A. Nekrošius.

Jo teigimu, tarša anksčiau šią savaitę pirmiausia buvo pastebėta Dubysos upėje, apie tai pranešė gyventojai. Galop tarnybos rado ir taršos šaltinį – tikėtina, kad išsiliejęs kuras upę pasiekė po to, kai prasisunkęs žeme pasiekė paviršinius vandenis.

Anot A. Nekrošiaus, užterštą gruntą sklypo savininkas turės sutvarkyti savo lėšomis.

„Man atrodo, savininkas dar pats nežino, į ką įsivėlė“, – kalbėjo meras.

Dėl incidento laikinai uždrausta maudytis Dubysos upės maudykloje Butkiškės kaime. Tarnybos taip pat atliko netoli incidento židinio esančios maudyklos ir šachtinių šulinių vandens tyrimus, tačiau meras teigė kol kas negavęs jų rezultatų.

Pastebėjus šachtinio šulinio vandens spalvos, kvapo ar skonio pasikeitimus, savivaldybė rekomenduoja kol kas jo nenaudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS