Metų sandūroje – šilumos rekordai | Diena.lt

METŲ SANDŪROJE – ŠILUMOS REKORDAI

  • 0

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pranešė, kad metų sandūroje Lietuvoje tokios oro temperatūros dar nebuvo.

Feisbuko paskyroje tarnyba pranešė, kad gruodžio 31-ąją Kybartuose buvo užfiksuota 10,7°C šilumos. Ankstesnis šešiolikos metų senumo rekordas buvo viršytas 3,1 laipsnio.

Sausio 1-ąją Druskininkuose išmatuota net 14,9°C šilumos. Ankstesnis penkių metų senumo rekordas pagerintas net 6,1 laipsnio.

Iki šiol viso sausio aukščiausia oro temperatūra buvo 12,6°C šilumos (Lazdijai, 2007-ųjų sausio 10-ąją). Taigi, preliminariai, šis šešiolikos metų senumo rekordas buvo pagerintas 2,3 laipsnio.

Remiantis preliminariais duomenimis, registruotas ir sausio 2-osios šilumos rekordas. Jis stebėtas naktį. Kalvarijoje ir Druskininkuose pirmoje nakties pusėje išmatuota 12,8°C šilumos. Ankstesnis rekordas buvo 8,8°C šilumos, fiksuotas Kybartuose 1988 metų sausio antrąją. 

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos iliustracija.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pabrėžia, kad tai yra preliminari informacija, visus skaičius dar turės patikrinti specialistai.

Pirmoji metų diena daug kur buvo debesuota ir su lietumi bei gūsingu vėju, oras sušilo iki 8–13 laipsnių. Pietvakariniuose rajonuose buvo šilčiausia (13–15 laipsnių), ten lietaus iškrito mažiau, pasirodė saulė, o taip pat fiksuoti silpnesni vėjai. Naktį vietomis palijo, žemiausia oro temperatūra siekė 1–6 laipsnius šilumos.

Atplūdusi šiluma po truputį trauksis. Šiandien dieną numatomas lietus. Vėjas pietinių krypčių, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra 5–10 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS