Migracijos departamentas: dėl leidimo gyventi Lietuvoje atnaujinimo kreipėsi 19 tūkst. ukrainiečių | Diena.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTAS: DĖL LEIDIMO GYVENTI LIETUVOJE ATNAUJINIMO KREIPĖSI 19 TŪKST. UKRAINIEČIŲ

  • 0

Praėjusią savaitę prasidėjęs Ukrainos karo pabėgėlių leidimų laikinai gyventi keitimo procesas savo aktyvumu jau dabar viršijo visus lūkesčius.

„Karo pabėgėliai iškart ėmėsi aktyviai rezervuoti vizitus į Migracijos departamentą, tarpusavyje keistis informacija apie tai, kaip teisingai užpildyti prašymus pakeisti leidimus gyventi. Jeigu prašymai ir toliau bus teikiami taip sparčiai, visi laikinosios apsaugos gavėjai spės pasikeisti leidimus iki kovo pradžios“, – situaciją pakomentavo Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Migracijos departamento duomenimis, per pusantros savaitės sulaukta 19 tūkst. karo pabėgėlių prašymų pakeisti leidimus laikinai gyventi, išduotus laikinosios apsaugos pagrindu.

Jeigu prašymai ir toliau bus teikiami taip sparčiai, visi laikinosios apsaugos gavėjai spės pasikeisti leidimus iki kovo pradžios.

Šiuo metu Lietuvoje yra daugiau kaip 52 tūkst. Ukrainos karo pabėgėlių, besinaudojančių laikinąja apsauga.

Migracijos departamentas leidimus gyventi jau pratęsė 3 tūkst. laikinosios apsaugos gavėjų.

Gruodžio 1 d. duomenimis, mūsų šalyje iš viso gyveno daugiau kaip 86 tūkst. ukrainiečių. Didžiausia tokių užsieniečių dalis – 52 tūkst. asmenų – yra laikomi karo pabėgėliais ir turi leidimus laikinai gyventi laikinosios apsaugos pagrindu. Likusioji dalis ukrainiečių leidimus laikinai gyventi Lietuvoje turi darbo, šeimos susijungimo ar humanitariniais pagrindais, dirba aukštos kvalifikacijos specialistais ir pan.

Gairės: Migracijos departamentas, karas Ukrainoje, Ukrainos karo pabėgėliai, leidimas laikinai gyventi Lietuvoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS