Migracijos departamentas visus prieglobsčio prašymus tikisi išnagrinėti per tris mėnesius | Diena.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTAS VISUS PRIEGLOBSČIO PRAŠYMUS TIKISI IŠNAGRINĖTI PER TRIS MĖNESIUS

Migracijos departamentas visų Lietuvą per Baltarusiją jau pasiekusių migrantų prieglobsčio prašymus tikisi išnagrinėti per tris mėnesius, sako departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

„Šiai dienai išnagrinėta virš 200 prieglobsčio prašymu, mes planuojame visus prašymus, kurie šiuo metu yra užregistruoti ir dar registruojami, išnagrinėti per tris mėnesius. Bet viskas priklauso nuo to, kokio sudėtingumo bus bylos: jei bylos bus tokios, kokios buvo iki šiol, su kokiomis susiduriame, tas tempas bus pakankamai spartus, bet jei surasime sudėtingesnių bylų, kur reikės pasigilinti, tai gali šiek tiek ir užtrukti“, – LRT radijui antradienį sakė E. Gudzinskaitė.

Anot jos, sudėtingos bylos yra kuomet būtina surinkti daugiau įrodymų apie asmeniui kylantį pavojų, taip pat tais atvejais, kai sunku nustatyti migranto tapatybę.

Bet viskas priklauso nuo to, kokio sudėtingumo bus bylos.

Išnagrinėjus minėtus 200 prašymų, šiuo metu prieglobstis nesuteiktas nė vienam migrantui, apskundžiama apie trečdalis visų sprendimų nesuteikti prieglobsčio.

E. Gudzinskaitė sako mananti, kad departamentui kol kas pavyksta užtikrinti teisinę pagalbą visiems migrantams.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto per 4,1 tūkst. migrantų.

Dėl išaugusios neteisėtos migracijos paskelbta ekstremali situacija. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ne kitaip

KLystate ponai. Migracijos departamento direktorė sakė, kad tris mėn. užtrunka prašymo tikrinimas, bet ne per tris mėn 4000 atėjųnų pareiškimai bus išnagrinėti. Skirtumas yra?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS