Migrantų priėmimu ir apgyvendinimu Lietuvoje rūpinsis specialiai įkurta agentūra | Diena.lt

MIGRANTŲ PRIĖMIMU IR APGYVENDINIMU LIETUVOJE RŪPINSIS SPECIALIAI ĮKURTA AGENTŪRA

  • 5

Migrantų priėmimu ir apgyvendinimu Lietuvoje rūpinsis naujai įsteigta agentūra.

Tai numatyta ketvirtadienį Seimo priimtose Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisose.

Už jas balsavo 96 parlamentarai, prieš buvo vienas, susilaikė devyni.

Pagal priimtas pataisas, pabėgėlių priėmimą užtikrinanti įstaiga – agentūra – teiktų socialines, apgyvendinimo ir kitas priėmimo sąlygas užtikrinančias paslaugas prieglobsčio prašytojams, užsieniečiams, kuriems suteiktas prieglobstis Lietuvoje, neteisėtiems migrantams, kol bus priimtas sprendimas dėl jų išsiuntimo.

Naujajai agentūrai priklausytų dabar Rukloje, Jonavos rajone, esantis Pabėgėlių priėmimo centras, Naujininkų pabėgėlių priėmimo stovykla.

Ši įstaiga būtų pavaldi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės teigimu, naujovė leis pasieniečiams nebebūti atsakingiems už migrantų buities sąlygas.

„Baltarusijos režimo organizuota hibridinė ataka ir dėl jos kilusi neteisėtos migracijos krizė paskatino mus imtis pokyčių, kurie leistų nuo pasienio pareigūnų pečių nuimti buitinius ir socialinius rūpesčius, kurie teko šalį užplūdus neteisėtiems migrantams. Pasieniečių pagrindinė užduotis – ginti ir saugoti Lietuvos valstybės ir ES išorės sieną. Tam turi būti nukreiptas visas pareigūnų dėmesys ir pastangos“, – savo „Facebook“ paskyroje teigė A. Bilotaitė.

Anot jos, agentūra užtikrins teisinių, socialinių, sveikatos ir kitų būtiniausių paslaugų teikimą migrantams vienoje vietoje.

„Agentūra veiks lanksčiai prisitaikydama prie migrantų srautų“, – pabrėžė ministrė.

„Labai svarbu tai, kad atsiradus naujai įstaigai su kvalifikuotų specialistų komanda galėsime užtikrinti humaniškas užsieniečių priėmimo sąlygas ir žmogaus teises“, – pridūrė ji.

Migrantų antplūdis į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją iš Baltarusijos kilo 2021 metais, Vakarai kaltina Minsko režimą jį organizavus.

Tuomet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Jiems apgyvendinti teko kurti stovyklas, ieškoti šildomų patalpų.

Pasibaigus atvykėlių judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

> Nataska

Cemodan, vokzal, kacapland…

Arijas

Vyti velniop visus parazitus, iskaitant slaviskus. Kada baigsis si zydomasonu primesta velniava?

bilotaites su Acais ir Acienem is migracijos

tarnybos siuos bulbasu ir banderu emigerius ysileido per siena lai jie juos ir seria... vyt gnydas atgalios lai Ukrainoj kariauja , per maiDauna tai klyke sokinedami su puodais ant galvu ,, kto neskacet tot moskal ...o dabar jau isdralintas siknaskyles nese is ukrainos sukos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS