Ministerija tikisi, kad šiemet plaukti baseinuose išmoks 8 tūkst. pradinukų | Diena.lt

MINISTERIJA TIKISI, KAD ŠIEMET PLAUKTI BASEINUOSE IŠMOKS 8 TŪKST. PRADINUKŲ

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tikisi, kad šiemet išplėtus ankstesnės valdžios pradėtą vaikų mokymo plaukti programą, plaukti baseinuose išmoks 8 tūkst. antrokų ir trečiokų.

„Palyginus su 2020 metais, planuojama gerokai padidinti pasiteisinusios vaikų mokymo plaukti programos įgyvendinimo apimtis. Preliminariai numatoma, jog 2021 metais visose dešimtyje Lietuvos apskričių galėtų išmokti plaukti apie 8 tūkstančiai vaikų“, – BNS sakė viceministras Linas Obcarskas.

Pernai valstybės finansuojamos  programos dalyviais buvo apie 3,5 tūkst. mokinių. 

Programa vykdoma savivaldybių sporto centrų ir kitų įstaigų didesniuose nei 15 metrų baseinuose visoje Lietuvoje.

Palyginus su 2020 metais, planuojama gerokai padidinti pasiteisinusios vaikų mokymo plaukti programos įgyvendinimo apimtis.

Ministerijos duomenimis, praėjusiais metais joje dalyvavo 30 savivaldybių, kai kurios iš jų neturėdamos savo baseinų organizavimo mokinių pavėžėjimą į kitas savivaldybes.

Ministerija atkreipia dėmesį, kad programa ateityje turėtų išsiplėsti atsiradus naujų baseinų. ŠMSM vykdant sporto objektų investicijų programą, šiuo metu statomi ar renovuojami baseinai Šilutėje, Plungėje, Naujojoje Akmenėje, Telšiuose, Kretingoje, Kupiškyje, Molėtuose, kituose miestuose.

Antrų ir trečių klasių mokiniams skirtą programą sudaro 32 mokymo plaukti ir saugiai elgtis vandenyje bei prie vandens užsiėmimai. Užsiėmimai vyksta fizinio ugdymo pamokų metu.

Valstybės lėšomis finansuojama 18 užsiėmimų, likusieji 14 užsiėmimų padengiami savivaldybės ar kitomis lėšomis. Prie finansavimo prisideda ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Baseinai šalyje šiuo metu neveikia dėl karantino apribojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS