Ministras apie stambią kontrabandos vagystę: kyla abejonių dėl pareigūnų veiksmų | Diena.lt

MINISTRAS APIE STAMBIĄ KONTRABANDOS VAGYSTĘ: KYLA ABEJONIŲ DĖL PAREIGŪNŲ VEIKSMŲ

Iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės sandėlio pavogus per 500 dėžių kontrabandinių cigarečių vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigia, kad pareigūnams gresia atsakomybė mažiausiai už aplaidumą.

„Kalbant apie pareigūnų veiksmų vertinimą, mažiausiai tai yra aplaidumas, aplaidus tarnybos vykdymas, bet gali būti ir kitokie vertinimai“, – antradienį BNS sakė ministras.

Jis teigė pirmadienį buvęs detaliai informuotas apie situaciją.

„Pirminiais vertinimais, matyti tarnybos aplaidumo požymių. Jeigu iš rinktinės sandėlio vagys sugeba išnešti tiek dėžių ir pareigūnai nepamato, tai galima kelti klausimą dėl aplaidaus funkcijų vykdymo, jeigu nebus įrodyta kokių nors kitų priežasčių, dėl ko vieni ar kiti pareigūnai nematė daromų nusikaltimų“, – teigė jis.

E. Misiūnas sakė buvęs patikintas, kad sandėlys, iš kurio dingo 555 dėžės kontrabandinių cigarečių, yra gerai saugomas.

„(...) yra vaizdo kameros visoje Varėnos rinktinės teritorijoje sudėtos, šuniukų voljeras yra, tik klausimas, jie ten buvo ar nebuvo. Apsauga, VSAT vado vertinimu, buvo gana aukšto lygio, tikrai buvo visos priemonės objektyviai užtikrinti apsaugą aukštu lygiu“, – teigė ministras.

Kadangi vagystė vykdyta etapais, nuo kovo antros pusės iki balandžio 3-iosios nakties, E. Misiūnas abejoja, ar pavyks rasti visą pavogtą krovinį.

„Tikrai turiu labai daug abejonių, nes tą mėnesį laikyti kažkur persivežus, nemanau, kad toks tikslas yra. Manau, kad pareigūnai dės pastangas surasti ir dalį ras“, – svarstė ministras.

Jis teigė kol kas nekeliantis jokių pareigūnų atsakomybės klausimo.

Anot jo, VSAT vadovybė stengiasi užtikrinti tinkamą visos tarnybos funkcionavimą.

Tikrai turiu labai daug abejonių.

„Tik galiu vertinti, kad pati tarnyba nustatė šias nusikalstamas veikas, jie patys surengė pasalą ir sulaikė asmenis“, – teigė E. Misiūnas.

„Taip, kažkurie pareigūnai tikrai bus atsakingi už tokį aplaidumą ar net bendradarbiavimą su tam tikrais asmenimis, bet kokio lygio tai pareigūnai, atskleis ikiteisminis tyrimas ir tarnybinis tyrimas“, – pridūrė jis.

Antradienį  VSAT vadas Renatas Požėla viešai pranešė, kad iš Varėnos rinktinės sandėlio pavogta konfiskuotų cigarečių už beveik milijoną eurų.

Dėl įvykio pradėtas ir ikiteisminis tyrimas, ir tarnybinis patikrinimas, nuo pareigų nušalinti šeši budėtojai, du iš jų apklausti kaip specialieji liudytojai.

Šios cigaretės konfiskuotos pernai lapkričio 20 dieną pasienyje su Lenkija. Krovinys vykstant ikiteisminiam tyrimui pristatytas į Varėnos rinktinės teritoriją, iš kur dalis jo ir pavogta.

GALERIJA

  •  Renatas Požėla
  • Ministras apie stambią kontrabandos vagystę: kyla abejonių dėl pareigūnų veiksmų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kostas

Alio tam stai mano nuomuone Bet juk ne valdantieji paskyre vada Renata

Anonimas

Kaip dingo cigarai saugomam sandeli,kas mus tada apsaugos.

////////////

vai vai vai ......vienas skescioja rankom atras nekaltos mergeles akis nudelbes zemen aiskina ...jau kad bausim tai bausim , cia toks pirmas [na gal ir ne visai pirmas ] kartas ...manau net girtam asiluj aisku , vieni gaudo atima kontrabanda , kiti ta kontrobanda prekiauja bendradarbiaudami su tais paciais kontrabandistais uz duokle , jei buvo leista pravezt [neoficialiai uz duokle] 500 bloku cigareciu --susimokejai duokle ir vezk ...jei vezi 1500 bloku ir nemoki duokles --atima , susimoki --atiduoda...tas pats su narkotikais....ir visa kita kontrabanda, muitine ir pasienieciai -tai paprasciusiai -diuokles surinkejai ir kotroliuotojai ,kad nesumokeje duokles nieko nepraveztu ir ddaugiau nieko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS