Ministras: Lietuva iš Vokietijos svarsto įsigyti oro gynybos sistemas „Iris-T“ | Diena.lt

MINISTRAS: LIETUVA IŠ VOKIETIJOS SVARSTO ĮSIGYTI ORO GYNYBOS SISTEMAS „IRIS-T“

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako, kad Lietuva iš Vokietijos svarsto įsigyti vidutinio nuotolio oro gynybos sistemas „Iris-T“.

Tai jis pranešė antradienį Palangoje po susitikimo su Vokietijos gynybos ministru Borisu Pistoriumi (Borisu Pistorijumi).

„Galiu šiandien pasakyti labai, mano požiūriu, svarbų dalyką, kad mes labai svarstome vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos „Iris-T“ įsigijimą iš Vokietijos. Sistema, kuri pasiteisina, kuri veikia, kuri yra efektyvi Ukrainoje, gali ne už ilgo, per kelis metus tapti ir mūsų ginkluotųjų pajėgų dalimi“, – sakė L. Kasčiūnas.

Tuo metu B. Pistorius pripažino, kad kol kas Berlynas neturi oro gynybos sistemų, kurias galėtų iškart parduoti.

„Mes kol kas tos „Iris-T“ sistemos neturime, patys atsisakėme tos sistemos Ukrainos naudai, dabar mes deramės su mūsų karine pramone, kad ji padidintų savo gamybos pajėgumus“, – teigė Vokietijos gynybos ministras.

L. Kasčiūnas teigė, kad Vokietijos gynybos pramonė auga, gamina ginkluotę, kuri yra efektyvi.

„Pagal tai savo planavime ir dėliojame savo planus. Natūralu, „Iris-T“ sistema, kuri pasiteisino Ukrainoje, mus domina. Mes suprantame, kad dabar tai nėra taip paprasta, yra gamybiniai procesai, pajėgumai, bet mes labai aiškiai sakome, kad tai mus labai dominantis produktas“, – kalbėjo ministras.

Lietuva iš Vokietijos taip pat ketina įsigyti „Leopard 2“, anksčiau yra įsigijusi pėstininkų kovos mašinų „Boxer“.

B. Pistorijus tvirtino, kad Vokietija dės pastangas dėl spartesnės technikos gamybos.

„Minėjote, kad įsigysite tankus „Leopard“ ir kitą įrangą. Kai kas iš tų technikos vienetų yra parengti mūsų sandėliuose, kiti bus gaminami, mes stengsimės tą daryti kaip įmanoma greičiau, kad kaip įmanoma greičiau jums padėtume“, – sakė B. Pistorius.

Pernai rugsėjį pranešta, kad Estija ir Latvija pasirašė bendrą susitarimą už maždaug 1 mlrd. eurų iš vokiečių gamintojo „Diehl“ pirkti „Iris-T“ sistemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha cha cha

Dar vienas galvos skausmas mūsiškei Kremliaus šunaujai.

Ne

Lt o atskiros suinteresuotos gaujos.

:)))

jei parems partija tai pirks

SUSIJUSIOS NAUJIENOS