Ministras: šią savaitę planuojamas simbolinis Rūdninkų poligono atidarymas | Diena.lt

MINISTRAS: ŠIĄ SAVAITĘ PLANUOJAMAS SIMBOLINIS RŪDNINKŲ POLIGONO ATIDARYMAS

Šią savaitę, ketvirtadienį, planuojama oficialiai atidaryti Rūdninkų poligoną Šalčininkų rajone, pranešė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Kiekvieną poligoną reikia pažymėti, kad visiems gyventojams būtų aišku, kur poligono ribos eina. Ir kad kariams būtų aišku. Poryt įvyks toks simbolinis atidarymas, kur bus pažymėta pirmuoju ženklu ta poligono riba“, – žurnalistams antradienį sakė politikas.

Siekiant priimti daugiau sąjungininkų karių, Lietuva nusprendė įsteigti Rūdninkų karinį poligoną, kuris čia veikė ir sovietmečiui. Pastaruoju metu čia treniravosi Viešojo saugumo tarnyba. Seimas Rūdninkų poligoną yra pripažinęs ypatingos svarbos objektu.

Kiekvieną poligoną reikia pažymėti, kad visiems gyventojams būtų aišku, kur poligono ribos eina. Ir kad kariams būtų aišku.

Ministro teigimu, po atidarymo vyks teritorijos išmiškinimo darbai, infrastruktūros sukūrimas.

„Kitiems metams numatyta 26 mln. eurų investicijų į poligono infrastruktūrą. Ir taip toliau kiekvienais metais bus, kol galiausiai poligonas bus visiškai tinkamas sąjungininkų ir mūsų karių priėmimui“, – kalbėjo A. Anušauskas.

Pasak jo, poligone iki šiol buvusios šaudyklos po atidarymo bus toliau naudojamos, taip pat bus sudarytos galimybės „didesnių dalinių manevravimui“.

„Dėl tos šaudyklos, kuri didelė, artilerijos, čia reikalingi papildomi darbai, ne viskas iš karto“, – sakė ministras.

Lietuvoje didžiausi yra Pabradės ir Gaižiūnų poligonai, bet stiprėjant Lietuvos kariuomenei ir augant sąjungininkų karių skaičiui jų ima nebepakakti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kutūzovas \\\\\.../////

Lietuva liks raketų aikštele,ištisu poligonu ir su ped'paradais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS