Ministras susitinka su pretendentais į Kultūros tarybos pirmininkus | Diena.lt

MINISTRAS SUSITINKA SU PRETENDENTAIS Į KULTŪROS TARYBOS PIRMININKUS

Kultūros ministras Simonas Kairys pradeda susitikimus su pretendentais į Lietuvos kultūros tarybos pirmininkus.

Iš viso ministerija buvo sulaukusi septynių kandidatūrų, toliau pokalbiai vyks su šešiais, vienam pretendentui atsiėmus prašymą, BNS informavo ministro atstovė spaudai Viktorija Vitkauskaitė.

Anot jos, su dalimi pretendentų pokalbiai vyks ir pirmadienį. Naujasis pirmininkas turėtų būti išrinktas balandžio mėnesį.

Kultūros taryba pirmininko neturi nuo sausio vidurio, nes buvusi ilgametė vadovė Daina Urbanavičienė baigiantis kadencijai paskirta kultūros viceministre. Laikinai šiai institucijai vadovauja administracijos direktorius Mindaugas Bundza.

Pareigas naujasis Kultūros tarybos pirmininkas pradės birželio 17-ąją, kartu su naujos kadencijos taryba. Jos nariai atrinkti pernai, kai ministerijai dar vadovavo Mindaugas Kvietkauskas.

Kultūros tarybos narius ir pirmininką tvirtina Vyriausybė kultūros ministro teikimu. Tarybos nariai atrenkami per kelis etapus, dalyvaujant kultūros, meno, mokslo organizacijoms, Lietuvos kultūros ir meno tarybai ir ministerijai.

Lietuvos kultūros tarybos įstatymas nenumato prievolės vykdyti specialios pirmininko atrankos, tai ministerija daro savo iniciatyva siekdama didesnio kultūros sektoriaus įsitraukimo ir skaidrumo.

Kultūros taryba administruoja Kultūros rėmimo fondo lėšas bei kitas kultūros ir meno projektų daliniam finansavimui skiriamas lėšas, konkurso būdu finansuoja kultūros ir meno projektus ir skiria valstybės stipendijas kultūros ir meno kūrėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS