Ministrė apie žiauriai sumuštą dvimetę: tai skaudi realybė | Diena.lt

MINISTRĖ APIE ŽIAURIAI SUMUŠTĄ DVIMETĘ: TAI SKAUDI REALYBĖ

  • 13

Dėl Raseiniuose sumuštos dvejų metų mergaitės socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė subūrė specialią tyrimo grupę.

Ji aiškinsis, kokios paslaugos buvo ar nebuvo prieinamos ir teikiamos šeimai.

„Jeigu atsiras bent menkiausias dalykas algoritme, kurį pastebės tyrėjai, tyrumo grupė, nedelsiant tą padarysime. Pradžioje reikia įsivertinti situaciją“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė politikė.

M. Navickienė teigė neturinti žinių, jog ligoninėje gydomos mergaitės būklė būtų pasikeitusi. Anksčiau skelbta, jog vaikas gydomas reanimacijoje.

LNK vaizdo įrašas:

Policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo pirmadienį sulaikė jos 19-metę mamą ir šios 22 metų draugą. Policija anksčiau nebuvo gavusi pranešimų apie smurtą šeimoje. Abu asmenys anksčiau nebuvo teisti.

Jokia sistema, net ir labai gerai finansuota, neužtikrina, kad neatsiranda pavienių nusikaltėlių, kurie randa būdą, kaip brutaliai pasikėsinti į vaiką.

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai trečiadienį tenkino prokuratūros prašymą ir leido suimti šiuos du įtariamuosius. 19-metė motina suimta vienam mėnesiui, jos draugas – dviem mėnesiams.

Ministrė pabrėžė buvusi sukrėsta žinių dėl incidento Raseiniuose, incidentą vadino sunkia ir skaudžia realybe.

„Turime suprasti, kad jokia sistema, net ir labai gerai finansuota, neužtikrina, kad neatsiranda pavienių nusikaltėlių, kurie randa būdą, kaip brutaliai pasikėsinti į vaiką“, – sakė M. Navickienė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Aha,bet kvaišalų

legalizavimas svarbiau,ar ne....?

Duokit amerikonai jaunimui kuro

iš Afganistano laukų! Krito štai Agnė Jagelevičiūtė, prieš tai Skaistė, Morgana ir Danielė padraugino Lofto direktorę, o dabar nežinom iš kur Vytautas galėjo užsidirbti brangių našinų :/

Skaudi realybė yra

Gerovės valstybės biznis, kur Nausėda dirba Maxima naudai :) Kuo daugiau nepilnamečių vartos narjus, gimdys dvynukus - tuo mažiau problemų turės kraujo ir organų persodinimų centrai. Skurdas yra specialiai kuriamas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS