Ministrė nusprendė neskirti J. Laniausko rūpintis jaunimo reikalais | Diena.lt

MINISTRĖ NUSPRENDĖ NESKIRTI J. LANIAUSKO RŪPINTIS JAUNIMO REIKALAIS

  • 0

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė priėmė sprendimą neskirti Jono Laniausko Jaunimo reikalų departamento direktoriumi.

Trumpame pranešime spaudai ministerija nurodė, kad toks sprendimas priimtas „gavus kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie konkursą laimėjusį asmenį“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Žiniasklaidoje skelbta, kad abejonių dėl J.Laniausko kandidatūros iškilo, nes jis ne kartą dalyvavo Rusijos remiamuose projektuose.

Pats J.Laniauskas pripažino, kad jo įsteigta asociacija „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, o jis pats dalyvavo Rusų kultūros centro veikloje ir Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje.

Vilniaus miesto Jaunimo reikalų skyriaus vedėju dirbantis J.Laniauskas teigė, kad visi projektai buvo skaidrūs.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija artimiausiu metu žada skelbti naują konkursą Jaunimo reikalų departamento direktoriaus vietai užimti.

Pats J.Laniauskas BNS atkreipė dėmesį, kad jis buvo atrinktas kaip geriausias iš kandidatų, konkursas vyko skaidriai ir niekas jo rezultatų neskundė. Jis sakė negalintis vertinti ministrės sprendimo motyvų, nes esą neturi informacijos, dėl ko jis priimtas.

„Gali būti visko - aš nei STT, nei VSD pažymų nemačiau, visą informaciją apie mano patirtį šiose institucijose galima matyti mano gyvenimo aprašyme, toje pačioje žiniasklaidoje buvo nemažai rašyta pastaruoju metu. Aš niekada to neslėpiau. Šiuo metu aš jau labai ilgą laiką nedalyvauju tuose projektuose, tai buvo vos ne prieš 11-12 metų“, - nurodė jis.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius artimiausiu metu ketina aptarti viešai pateiktą informaciją su pačiu J.Laniausku ir vertins jo galimybę likti pareigose, BNS sakė mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

„Administracija įvertins viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie J.Laniauską ir apie sprendimą informuos, kai tik jis bus priimtas. Sprendimas gali būti jį atleisti arba neatleisti iš pareigų“, - sakė mero patarėjas.

Jis negalėjo pasakyti, ar Vilniaus savivaldybė turi atsakingų institucijų informacijos apie J.Laniauską. Pastarasis BNS tvirtino taip pat neturintis „jokios oficialios informacijos“, kad būtų svarstomas jo likimas dabartinėse pareigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS