Mirė atsargos generolas, buvęs Gynybos štabo viršininkas G. Zenkevičius | Diena.lt

MIRĖ ATSARGOS GENEROLAS, BUVĘS GYNYBOS ŠTABO VIRŠININKAS G. ZENKEVIČIUS

Eidamas 60-uosius mirė atsargos generolas majoras, buvęs Gynybos štabo viršininkas Gintautas Zenkevičius.

Apie karininko mirtį BNS penktadienį patvirtino Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento direktorius Gintaras Koryzna.

G. Zenkevičius Lietuvos kariuomenėje tarnavo nuo 1991 metų, kai pradėjo tarnybą kaip Vilniaus rinktinės savanoris. 2005 metais jis buvo Goro provincijos atkūrimo grupės Afganistane vadas, tarnavo NATO vyriausiosios sąjungininkų jungtinių pajėgų vadavietės Europoje (SHAPE) štabe, buvo Krašto apsaugos ministerijos Pajėgumų ir ginkluotės generalinis direktorius.

2014-2018 metais G. Zenkevičius dirbo Lietuvos kariniu atstovu prie NATO ir ES, vėliau vadovavo kariuomenės Mokymų ir doktrinų valdybai, Gynybos štabui.

Prieš metus išėjęs į atsargą, šiemet vasarį jis tapo Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) vadovu.

G. Zenkevičius buvo baigęs Kauno politechnikos institutą, studijavo Jungtinių pajėgų vadovavimo ir štabo, Londono universiteto Karališkajame ir Karališkajame gynybos mokslų koledžuose Jungtinėje Karalystėje.

Karininkas buvo apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi, įvairiais krašto apsaugos sistemos bei Lietuvos kariuomenės ir užsienio valstybių apdovanojimais.

Prezidentas pareiškė užuojautą

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pareiškė užuojautą dėl vieno iš šiuolaikinės Lietuvos kariuomenės kūrėjų, buvusio Gynybos štabo viršininko, atsargos generolo majoro Gintauto Zenkevičiaus mirties.

Pasak prezidento, Lietuva neteko aukščiausios moralės, kompetencijos ir atsakomybės kario, kuris garbingai nešė Lietuvos vėliavą eidamas įvairias pareigas Tėvynėje ir užsienyje.

„Generolas Gintautas Zenkevičius paliko ištikimos tarnystės savo šaliai ir pasiryžimo ginti ją negailint savo gyvybės pavyzdį jauniesiems karininkams ir deramo savo pareigų atlikimo pavyzdį kiekvienam Lietuvos piliečiui“, – sakė šalies vadovas.

GALERIJA

  • Mirė atsargos generolas, buvęs Gynybos štabo viršininkas G. Zenkevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Nuostabu, vienu brudu mažiau

%%%

Nuo skiepų turbūt, ar buvo paskiepytas labai įdomu, kodėl nerašo prie mirčių .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS