Mirė buvęs vidaus reikalų ministras V. Bulovas | Diena.lt

MIRĖ BUVĘS VIDAUS REIKALŲ MINISTRAS V. BULOVAS

  • 3

Eidamas 85-uosius metus, mirė buvęs vidaus reikalų ministras ir parlamentaras Virgilijus Bulovas, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„V. Bulovui teko dirbti, o vėliau ir vadovauti Vidaus reikalų ministerijai nelengvu Lietuvai metu, atgavus nepriklausomybę – 1996 metais ir 2003–2004 metais. V. Bulovo indėlis į Lietuvos  vidaus reikalų sistemą niekada nebus pamirštas“, – užuojautoje sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

1939 metų lapkričio 6 dieną Kaune gimęs V. Bulovas įgijo inžinieriaus išsilavinimą tuometiniame Kauno politechnikos institute (dabar – Kauno technologijos universitetas), buvo šio instituto Automatikos ir skaičiavimo technikos fakulteto prodekanas, docentas, 1987 metais tapo Specialistų tobulinimosi fakulteto dekanu.

Jis yra paskelbęs apie 50 mokslinių straipsnių ir knygų autorius, dviejų išradimų bendraautorius.

V. Bulovas 1992–1996 metais buvo Seimo narys, 1996 metais bei 2003–2004 metais – vidaus reikalų ministras. Per savo karjerą jis taip pat buvo Lietuvos ambasadorius Kazachstane, vidaus reikalų viceministras, VRM sekretorius, ministro patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?

Vata pavarde

iš jo keistenybių buvo

kad prie kabineto durų buvo įsitaisęs šviesoforą: raudona - net nebandyk belstis, geltona - gali užeiti tik svarbiu klausimu ar kažko tik paklausti, žalia - gali drąsiai žengti į kabinetą. Gan protingai ir labai pigiai išsprendė sekretorės klausimą.

geras dėstytojas buvo

man patiko jo egzaminas. Per egzaminą leido viskuo naudotis - knygomis, užrašais, vienas kitam sufleruoti. Bet esmė tame, kad jis parinkdavo projektavimo užduotį, kurią spręsdamas, viską žinodamas, sugaišti 2 valandas. Bet koks užrašų skaitymas ar sufleravimas sugaišina ilgiau negu 2 valandas ir egzamino esi neišlaikęs. Liūdna. Ir man užsiveria kažkoks gyvenimo puslapis. O atrodo viskas buvo vakar. Amžiną atilsį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS