Mirė lietuvių edukologė, kalbininkė I. Musteikienė | Diena.lt

MIRĖ LIETUVIŲ EDUKOLOGĖ, KALBININKĖ I. MUSTEIKIENĖ

  • 0

Penktadienį mirė lietuvių edukologė, kalbininkė Irena Musteikienė. Apie netektį pranešė Lietuvos edukologijos universiteto Alumnų draugija.

Universiteto išplatintame pranešime skelbiama, kad su velione bus galima atsisveikinti Laidojimo rūmuose Olandų g., šeštadienį, nuo 14 val. 5-je salėje. Sekmadienį, 15 val., I. Musteikienė išlydima į Liepynės kapus.

Universiteto bendruomenė reiškia užuojauta velionės šeimai ir pažymi prisiminsiantys ją kaip kuklią ir sąžiningą asmenybę.

„Visi Universiteto studentai ir kolegos bendradarbiai per visus 48-rius jos darbo metus prisimena profesorę Ireną kaip sąžiningą, kuklią ir įsigilinančią į problemas vadovę. 1955 m. sukūrusi darnią šeimą su kolega prof. Kazimieru, ji, kartu su vyru, savo visa gyvenimą paskyrė Lietuvos mokyklai ir mokytojų rengimui“, – rašoma pranešime.

I. Musteikienė  gimė 1933 m. sausio 12 d. Paverpenyje (Kelmės valsčiuje). 1955 m. su pagyrimu baigė Maskvos pedagoginiame institute rusų kalbą ir literatūrą. Grįžusi į Lietuvą, 1956–1957 m. dėstė Vilniaus elektromechanikos technikume, 1957 m. konkurso keliu tapo Vilniaus pedagoginio instituto (nuo 1992 m. Universiteto) vyr. dėstytoja. 1991 m. Pedagoginio instituto taryba jai suteikė profesorės pedagoginį vardą.

Ji paskelbė per 70 mokslinių straipsnių. Parašė (rusų kalba) vadovėlius aukštosioms mokykloms.

2002 m. birželio 13 d. Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus dekretu I. Musteikienė buvo apdovanota LDK Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS