Mirė žinomas žurnalistas A. Katkevičius | Diena.lt

MIRĖ ŽINOMAS ŽURNALISTAS A. KATKEVIČIUS

Po ligos eidamas 58-uosius metus trečiadienį mirė žurnalistas, vertėjas, žurnalo „Verslo klasė“ ilgametis redaktorius Aurelijus Katkevičius, BNS patvirtino „Verslo žinių“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas.

„Sunku įsivaizduoti, kad viešojoje erdvėje nebeturėsime tokio kalibro ne tik žurnalisto, bet ir intelektualo, ir net nėra, kas galėtų užpildyti atsiradusią spragą“, – BNS sakė R. Barysas.

„Bet vienas iš pozityvių dalykų – lieka jo darbai, lieka prisiminai, ir aš manau, kad svarbiausias dalykas yra tai, kad per ilgą žurnalisto karjerą jis užsiaugino ir jaunąją kartą, kuri tęs gilesnio pasaulio matymo darbus“, – kalbėdamas apie kolegos darbus pabrėžė R. Barysas.

A. Katkevičius – žinomas šalies žurnalistas, Lietuvos verslo dienraščio „Verslo žinios“ leidžiamo žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius, tinklaraštininkas, poliglotas, vienas pirmųjų ryšių su visuomene Lietuvoje specialistų. A. Katkevičius taip pat yra išvertęs į lietuvių kalbą grožinės literatūros kūrinių, dramų, poezijos.

A. Katkevičius baigė Vilniaus universiteto Filologijos fakultetą, lietuvių kalbos ir literatūros specialybę. Dirbo „Literatūros ir meno“ Kritikos skyriaus korespondentu ir vedėju, Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio patarėju vidaus politikai, „Verslo žinių“ Finansų ir rinkų skyriaus vadovu, žurnalo „Veidas“ vyriausiuoju redaktoriumi, ryšių su visuomene agentūros „DDB&Co ir A. Katkevičius“ direktoriumi. Nuo 2006 m. – „Verslo žinių“ leidžiamo žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institute dėstė kūrybinį rašymą ir redagavimą, yra keleto tūkstančių publikacijų visuomeninėmis, ekonominėmis, kultūrinėmis, politinėmis, ryšių su visuomene temomis Lietuvos žiniasklaidoje autorius.

Vertė poeziją ir prozą iš ispanų, italų, lenkų, rusų, estų, latvių, prancūzų, anglų; dramas iš ispanų, prancūzų, rusų, lenkų kalbų.

Šalies vadovai pareiškė užuojautas

Prezidentas Gitanas Nausėda savo užuojautoje sako, kad Lietuva neteko ryškios asmenybės, intelektualo ir šviesuolio.

„Reiškiu pagarbą šios šviesios asmenybės atminimui, palikimui ir kūrybinei veiklai. A. Katkevičius nepailstamai tikėjo tautos sąmoningumo puoselėjimu, buvo aktyvus visuomenininkas ir įžvalgus mąstytojas. Lietuva neteko tikro nuoširdaus intelektualo“, – sako prezidentas. 

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis savo užuojautoje sakė, kad „Lietuvos visuomenė laukdavo ir vertindavo A. Katkevičiaus įžvalgas visais svarbiausiais mūsų šalies klausimais“.

„Jo indėlis į nepriklausomos Lietuvos žurnalistiką ir vakarietiškos ryšių su visuomene kultūros kūrimąsi Lietuvoje išliks jo palikimu mums ir pamokomis ateinančioms kartoms. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, kolegoms ir bičiuliams bei linkiu stiprybės“, – teigė parlamento vadovas.

Premjeras Saulius Skvernelis savo užuojautoje pažymėjo, kad „Lietuvos žiniasklaidos bendruomenė neteko aktyvaus žurnalisto ir filologo, kuris savo profesinę veiklą visada grindė aukštais etikos standartais, skvarbiomis įžvalgomis prisidėjo prie pilietinės visuomenės kūrimo“.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams ir kolegoms, visiems, kuriems teko pajusti šios asmenybės intelekto jėgą“, – sakoma premjero užuojautoje.

*****************

Atsisveikinimas su A. Katkevičiumi vyks rugpjūčio 14 d. nuo 9 iki 16 val. Olandų g. 22, Vilniaus laidojimo rūmuose, pirmojoje šarvojimo salėje. Urna išnešama 16 val., laidotuvės vyks Liepynės kapinėse, skelbia A. Katkevičiaus šeima.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

AnI nuoširdus patarimas.

Matosi komentuojančių intelektas .Apie mirusi arba gerai arba nieko.Geriau atsigręžkite į save ir trumpai minutėlei susimastykite.A.A mirusiam.

Taigi

Šito Alvydo komentaras apie mirusį žmogų , tai jau nėra kur žemiau, Alvydai parodei savo "intelektą" ir varganą protelį...

Alvydas

Skraidančio Tapšnotojo "arhitektas". Ar už tai galima atleisti? Aš-NE.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS