Mirė žurnalistas J. D. Ručinskas | Diena.lt

MIRĖ ŽURNALISTAS J. D. RUČINSKAS

  • 3

Eidamas 83-iuosius metus po ilgos ir sunkios ligos šeštadienį mirė ilgametis Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyriaus narys, buvęs naujienų agentūros ELTA darbuotojas Jonas Dainius Ručinskas.

J. D. Ručinskas gimė 1938 m. birželio 6 d. Kelmėje. Nemažą savo gyvenimo dalį praleido Šiauliuose, kuriuos tikrai pamilo, daug apie šį miestą rašė.

1957 metais baigė Šiaulių darbo jaunimo vidurinę mokyklą. Dar besimokydamas dirbo Šiaulių rajono laikraštyje „Leninietis“, rašė apybraižas į žurnalus „Jaunimo gretos“, „Mūsų žodis“.

1959–1969 metais studijavo Vilniaus pedagoginiame institute Lietuvių kalbą ir literatūrą, dirbo instituto laikraščio „Tarybinis pedagogas“ atsakingu sekretoriumi.

1965 m. buvo Šiaulių miesto laikraščio „Raudonoji vėliava“ kultūros skyriaus vedėjas. Vėliau apsigyveno Vilniuje. Nuo 1976 m. dirbo Laikraščių ir žurnalų susivienijimo „Periodika“ konsultantu, Vietinės pramonės ministerijos leidybos biuro vyr. redaktoriumi, išleido apie 60 leidinių apie šalies kultūros įstaigas, pramonės įmones.

1978 m. Vilniaus universitete baigė žurnalistiką ir net 36 metus (1976–2012) dirbo Eltos korespondentu. Daugiausia rašė žemės ūkio, gamtos apsaugos, teisėsaugos temomis.

Ypač domėjosi aplinkosauga, jam labai rūpėjo Lietuvos gamta, jos išsaugojimas. Buvo vienas iš žurnalistų klubo A (Aplinkosauga) įsteigimo iniciatorių ir signatarų.

Į LŽS buvo priimtas 1970 metais, ir visą laiką aktyviai dalyvavo sąjungos veikloje. Pastaraisiais metais daug rašė į LŽS svetainę. Buvo bene aktyviausias šios svetainės autorius. 2008 m. buvo apdovanotas medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“.

2009 m. tapo Respublikinio Susisiekimo ministerijos konkurso laureatu.

Lietuvos žurnalistų šeima neteko gabaus ir darbštaus kolegos, aktyvaus aplinkosaugininko, gero bičiulio.

GALERIJA

  • Mirė žurnalistas J. D. Ručinskas
  • Mirė žurnalistas J. D. Ručinskas
  • Mirė žurnalistas J. D. Ručinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai

Ir rasykite, kad buves žurnalistas.

TAIGIS

KOKS JIS LAIMINGAS....

bitė

Išeina iškilieji... Šviesios kelionės tau, Jonai Dainiau... Užuojauta artimiesiems.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS