Mobilieji punktai veiks ir savaitgaliais | Diena.lt

MOBILIEJI PUNKTAI VEIKS IR SAVAITGALIAIS

Atsižvelgiant į nepalankią epidemiologinę situaciją dėl koronaviruso plitimo Lietuvoje, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad mobilieji punktai dirbs savaitgaliais.

Savivaldybių, kuriose yra įsteigti mobilieji punktai, administracijos turės pasirūpinti, kad mobiliųjų punktų darbas būtų užtikrintas ne tik darbo dienomis, bet ir keletą valandų savaitgaliais.

Gydymo įstaigos, teikiančios pirmines sveikatos priežiūros paslaugas, esant poreikiui, turės skirti darbuotojus ir užtikrinti jų apmokymą bei tolesnį darbą mobiliajame punkte pagal mobiliojo punkto koordinatoriaus pateiktą grafiką.

SAM atkreipia dėmesį, kad į mobilųjį punktą negalima vykti savarankiškai – būtina užsiregistruoti tyrimui skambinant į Karštąją liniją 1808. Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis, priims sprendimą, ar skambinantį žmogų tikslinga ištirti dėl koronaviruso.

Tuo atveju, jei žmogų bus nuspręsta tirti, jis konsultantui turės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobilaus telefono numerį, taip pat nurodyti savivaldybę, iš kurios skambina. Jei į mobilųjį punktą žmogus galės atvykti pats, su juo susisieks Karštosios linijos specialistas ir informuos apie galimą tyrimo laiką bei adresą.

Atvykus į mobilųjį punktą, negalima išlipti iš automobilio ar atidaryti lango, kol to nenurodė mobilios komandos narys, primenama tvarka SAM pranešime. Kartu su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į mobilųjį punktą, reikės padėti medicinos darbuotojo nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS