Mokytojai vis dar nežino, kaip reikės dirbti naujaisiais mokslo metais | Diena.lt

MOKYTOJAI VIS DAR NEŽINO, KAIP REIKĖS DIRBTI NAUJAISIAIS MOKSLO METAIS

  • 5

Mokytojai sako, kad šiomis dienomis dar laukia informacijos, kaip reikės mokyti vaikus ir kokios bus reikalingos apsaugos nuo COVID-19 priemonės. Alytaus Jotvingių gimnazijos biologijos mokytoja Rasa Zubrickienė Info dienai sakė, kad tikisi, jog šiais mokslo metais pavyks dirbti kontaktiniu būdu.

„Kiekviena rugsėjo primoji tiek mokytojams, tiek mokiniams tikrai turi ir jaudulio, ir nerimo. Ši, ko gero, nerimo sukelia daugiau, nei įprastai. Po ilgo darbo nuotoliniu būdu grįžti į kontaktinį... Kartu ir labai norisi, bet kartu yra šiek tiek neramu, ar tikrai spėsime pasirengti, ar tikrai viskas vyks sėkmingai“, – sakė R. Zubrickienė.

„Ko gero, ir mokiniai bus primiršę įprastą, kontaktinį ugdymą, labiau pripratę dirbti nuotoliniu būdu, tai šiek tiek gali kilti ir bendravimo nesklandumų, gal ir drausmės. Bet iš tiesų, manau, kad reikia grįžti į kontaktinį ugdymą ir tiesiog dirbti, kaip buvom įpratę anksčiau“, – kalbėjo mokytoja.

Ji negalėjo pasakyti, kiek laiko truks kontaktinis mokymas: „Norisi tikėti, kad kuo ilgiau, galbūt ir visu mokslo metus. Ruošiamės kontaktiniam ugdymui, tačiau tos priemonės, kurios buvo sėkmingai naudojamos nuotoliniame ugdyme, nėra užmirštamos ir prireikus sėkmingai gali būti panaudotos ir toliau“.

„Labai nuoširdžiai tikiu, kad pavyks dirbti kontaktiniu būdu, galbūt gali prireikti ir mišraus ugdymo, nes situacija nėra visiškai įprasta ir paprasta. Bet, lyginant su praeitais mokslo metais, situacija yra šiek tiek pasikeitusi dėl skiepų, dėl vakcinacijos įsibėgėjimo, dėl tų prevencinių priemonių. Manau, galima tikėtis to geresnio rezultato“, – teigė R. Zubrickienė.

Labai nuoširdžiai tikiu, kad pavyks dirbti kontaktiniu būdu, galbūt gali prireikti ir mišraus ugdymo, nes situacija nėra visiškai įprasta ir paprasta.

Anot mokytojos, tikslios informacijos, kaip reikės dirbti, dar nėra: „Reikėtų pasakyti, kad tos patirties visi turime daugiau ir tai nėra toks skausmingas iššūkis kaip pačioje nuotolinio ugdymo pradžioje, tačiau, aišku, laukiame rekomendacijų ir nacionaliniu lygiu. Kaip tik dabar stebime, sekame visas naujienas, šiomis dienomis vyksta nemažai pristatymų. Tikimės, kad sėkmingai pasiruošime. Ko gero, dar tas laikotarpis toks – dalis mokytojų atostogauja, dalis jau yra grįžę, manau, kai susirinksime visi, turėsime tikslios informacijos, pagal kurią vieningai galėsime ir dirbti. Dar šiek tiek laukiame“.

R. Zubrickienė sakė, kad ir pati yra mama, turi moksleivį vaiką: „Ruošiuosi kontaktiniam ugdymui, atsinaujinome uniformą ir labai tikiuosi, kad vaikas sugrįš į mokyklą, nes ir pats labai nori, yra pasiilgęs tiek draugų, tiek apskritai to tikro mokymosi, įprasto mums visiems“.

„Nuotolinis ugdymas turi tam tikrų pasekmių ir mokymosi, ir bendravimo su draugais, bendraamžiais, tačiau tas didelis vaiko, bent jau mano, noras bendrauti ir mokytis, eiti į mokyklą, manau, ištaisys tas atsiradusias spragas“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

KLAUSTUKAS

AR NEŽINO,AR NENORI ŽINOTI?

!!!!!!!!!!

Airijoje vaikai pradejo eiti i mokykla, ir niekas cia nedaro problemu, vaiku ir mokytoju nekas netestuoja

Anonimas

Alytaus naujienos Klaipėdos skiltyje.. hmm
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS