A. Monkevičius: ieškoma daugiau lėšų vaikų vasaros poilsiui | Diena.lt

A. MONKEVIČIUS: IEŠKOMA DAUGIAU LĖŠŲ VAIKŲ VASAROS POILSIUI

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sako, kad vaikams iš socialiai jautrių šeimų bei vaikams su negalia vasaros poilsį siekiama padaryti nemokamą. Vyriausybė svarsto galimybę vaikų vasaros poilsiui skiriamas lėšas padidinti nuo 2,5 mln. eurų iki 8 mln. eurų.

„Mes neformaliame pasitarime Vyriausybėje pirmadienį sprendėme klausimą, kaip būtų galima papildomai skirti lėšų vasaros poilsiui vaikams. (...) Manome, kad dar pavyks (numatytas lėšas – ELTA) papildyti iki 8 mln. Ne 2,5 mln., ką dabar turime, bet tikimės, kad dar 5,5 mln. bus rastas būdas papildyti vasaros poilsiui“, – Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje teigė ministras A. Monkevičius.

„Tikimės, ženklia dalimi, galbūt iki pusės lėšų, finansuoti tėvų naštą, nes iki šiol tėvai finansuodavo daugiau kaip 70 procentų vasaros poilsio daugelio tipų stovyklose, bent jau tose, kurias organizuodavome centralizuotai“, – pridūrė jis.

Ministras informavo, kad vaikams iš socialiai jautrių šeimų bei vaikams su specialiaisiais poreikiais svarstoma vasaros poilsį padaryti nemokamą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS