Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ rengiasi pratyboms | Diena.lt

MOTORIZUOTOJI PĖSTININKŲ BRIGADA „ŽEMAITIJA“ RENGIASI PRATYBOMS

  • 3

Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje rengiasi pratyboms, kuriose  dalyvaus per tūkstantis karių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybos „Budrus Grifonas 2019“ prasidės pirmadienį ir truks 10 dienų.

Didžiąją pratybų dalyvių dalį sudarys „Žemaitijos“ brigados kariai, Baltijos bataliono kuopa ir Portugalijos rotacinės pajėgos.

Pagrindinis pratybų tikslas – treniruoti ir įvertinti Lietuvos kontingentą Baltijos bataliono sudėtyje, taip pat treniruoti „Žemaitija“ karius planuoti ir vykdyti gynybines operacijas.

Taip pat tikimasi įvertinti „Žemaitijos“ brigadai priskirtų generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos, Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionų ir prieštankinės kuopos nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių per 9 tarnybos mėnesius įgytą karinį pasirengimą.

Paskutiniame pratybų etape bus vykdomas kovinis šaudymas iš skirtingų ginklų sistemų, naudojamų Lietuvos ir Portugalijos karių.

Baltijos batalionas yra trijų Baltijos šalių ginkluotojų pajėgų projektas. Šį junginį Baltijos valstybės yra skyrusios budėti NATO greitojo reagavimo pajėgose. 

GALERIJA

  • Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ rengiasi pratyboms
  • Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ rengiasi pratyboms
  • Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ rengiasi pratyboms
L. Jokšaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ten

jau malsina,o cia dar tik tam ruosiasi.

>Eina sau

Neramumus maskvoje malsina...

eina sau

zaidzia karinius zaidimus ,su atgyvenusia tehnika,kuri skirta tik neramumam malsinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS