„Mūsų amatuose“ nustatyta daugybė viešųjų pirkimų pažeidimų | Diena.lt

„MŪSŲ AMATUOSE“ NUSTATYTA DAUGYBĖ VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ PAŽEIDIMŲ

  • 2

Nuteistuosius įdarbinančioje įstaigoje „Mūsų amatai“ nustatyta daugybė viešųjų pirkimų pažeidimų, antradienį pranešė Teisingumo ministerija.

„Buvo patikrinimas, mes radome labai daug pažeidimų viešuosiuose pirkimuose. Matome, kad daug sutarčių yra nuostolingos ir kiekvieną mėnesį tas nuostolis didėja. Mes įpareigojame Kalėjimų departamentą spręsti situaciją“, – BNS sakė E. Jankevičius.

Ministras Elvinas Jankevičius BNS teigė, kad dėl pažeidimų jau kreiptasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT). Anot ministro, kol kas nežinoma, ar bus reikalaujama žalos atlyginimo.

„Bus išvada ir mes matysime, kokio lygio tai pažeidimai. Mes jau kreipėmės į STT. Matysime, dabar aš negalėčiau prognozuoti“, – sakė ministras.

Pažeidimai nustatyti pirkimų planavimo, inicijavimo ir vykdymo stadijose.

Tyrimą atliekantis Teisingumo ministerijos Korupcijos prevencijos skyrius konstatavo, kad pernai dauguma pirkimų atlikti nesilaikant nei įstatymo nuostatų, nei pačioje įmonėje nustatytos viešųjų pirkimų vykdymo tvarkos.

„Pradėjus patikrinimą, gauta ir pačių darbuotojų tarnybinių pranešimų apie netinkamai atliktus viešuosius pirkimus. Buvo pateikta informacijos apie asmenis, aplaidžiai vykdžiusius savo pareigas, viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimus bei kita tyrimui aktuali medžiaga“, – ministerijos pranešime sako viceministras Žydrūnas Plytnikas.

Pasak jo, su paslaugų tiekėjais buvo sudaromos nuostolingos sutartys.

Per pastaruosius kelerius metus įmonėje susidarė milijoninės skolos. Ministerija skelbia įpareigosianti Kalėjimų departamentą reorganizuoti įmonę, kad jos veikla nebūtų nuostolinga ir būtų galimybės plėtoti veiklas, stiprinti bendradarbiavimą su pramonės įmonėmis, įdarbinti daugiau nuteistųjų.

Ministras E. Jankevičius teigia, kad kol kas negali pasakyti, ar „Mūsų amatai“ bus naikinami. Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad šią įmonę ketinama reorganizuoti.

Vilniuje įsikūrę „Mūsų amatai“ savo filialus turi Alytuje, Marijampolėje ir Pravieniškėse. Čia dirbantys nuteistieji gamina įvairios paskirties baldus, metalo ir ketaus gaminius, siuva darbo drabužius, teikia skalbimo ir kt. paslaugas.

Nuteistuosius įdarbinanti įmonė padeda nuteistiesiems įgyti reikalingų profesinių įgūdžių, tačiau, pasak, ministerijos, jokių mokestinių lengvatų neturintiems „Mūsų amatams“ su savo produkcija sunku konkuruoti rinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Italas

Jei supa vieni kvailiai, vadinasi, jūs - centrinis.

Klaiku kas aiškėja..

kokia betvarkė ir korupcija buvo visur kur pirštu dursi .... toks jausmas , kad nepriklausomybę bent jau nuo korupcijos , realiai iškovojome tik 2016 m kada į seimą išrinkome ,, ne tuos ,, Buvusios valdžios buvo ,, aklos ir kurčios,, ar rūpėjo tik asmeninis turtėjimas ? Pagarba,,valstiečiams,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS