N. Zobovo meškos „įkaitės“ istorija atsidūrė užsienio žiniasklaidos akiratyje | Diena.lt

N. ZOBOVO MEŠKOS „ĮKAITĖS“ ISTORIJA ATSIDŪRĖ UŽSIENIO ŽINIASKLAIDOS AKIRATYJE

  • 3

Prieš kelias dienas su meška Vipu voljere užsibarikadavęs „Ąžuolyno meškučių cirko“ savininkas Nikolajus Zobovas sulaukė ir užsienio spaudos dėmesio.

„Cirko savininkas iš Lietuvos išlaisvino „įkaite“ paimtą mešką“, – taip rašoma washingtonpost.com esančio straipsnio antraštėje.

Tarptautinėje žiniasklaidoje teigiama, kad iš vyro mešką norėjo konfiskuoti dėl daugybės pažeidimų, o paskutiniu atveju – netinkamų laikymo sąlygų. Paminėta, jog meška buvo laikoma 30 laipsnių karštyje, kai leidžiamas limitas laukiniams gyvūnams yra tik 22 laipsniai.

Straipsnyje tęsiama, jog Lietuvos aplinkos ministras susisiekė su N. Zobovu bei patikino, kad cirkas galės laikyti mešką, kai vyras pašalins visus trūkumus bei situacija pagerės.

Anksčiau portalas rašė, kad cirko savininkas sutiko mešką atiduoti aplinkosaugininkams, kad ši būtų išgabenta į zoologijos sodą. Vyras nuo antradienio popietės stengėsi užkirsti kelią meškos išvežimui į Lietuvos zoologijos sodą, teigdamas, jog ją norima užmigdyti.

Pernai N. Zobovas dėl netinkamo gyvūnų laikymo buvo nubaustas 15 eurų bauda – veterinarijos specialistai nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai buvo laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Janina

Vaikus ir gyvùnus atiminèja,būktai jie geriau pasirūpins nei Zobovas bei tèvai.Bukumui ribų nèra!Bepročių kompanijos.

biurokratiniai

runkelniekseliai ne daugiau....

AS manau

O kodel niekas is zmogaus teisiu nemato kaip dirba per karscius statybininkai,kelininkai.?Asfaltas verdantis ir oras 33 laipsniai.Bet tai nerupi ne viena, .O meskute gulinti pavesyje sitiek gailescio is visu patyre.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS