Nacionalinės švietimo agentūros vadovo konkursą laimėjo R. Krasauskienė | Diena.lt

NACIONALINĖS ŠVIETIMO AGENTŪROS VADOVO KONKURSĄ LAIMĖJO R. KRASAUSKIENĖ

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovo konkursą penkerių metų kadencijai laimėjo Rūta Krasauskienė, ir dabar einanti šias pareigas, ketvirtadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„R. Krasauskienės kompetencijos, pateikta įstaigos veiklos vizija, numatomi veiklos tikslai buvo stipriausi iš visų kandidatų. Nebuvo renkamasi tarp naujo ir jau ėjusio šias pareigas, rinkomės iš visų kandidatų“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Anot ministro, vadovei keliama užduotis tęsti nuo liepos pradėtą NŠA reformą, kad agentūra taptų kompetencijų centru ankstyvojo ir bendrojo ugdymo srityse, daugiau dėmesio skirtų mokykloms konsultuoti, stiprintų bendradarbiavimą su švietimo bendruomene, telktų žinovus ir kartu ieškotų inovatyviausių sprendimų švietimui.

R. Krasauskienė Nacionalinei švietimo agentūrai vadovauja nuo 2020 metų. Anksčiau ji yra dirbusi mokytoja, vadovavo Vilniaus Žemynos gimnazijai, buvo Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų vadovų asociacijos viceprezidentė, Lietuvos švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja. R. Krasauskienė yra parengusi nemažai metodinių priemonių mokytojams, profesinę kvalifikaciją tobulino Čekijoje, Estijoje, Švedijoje. 

„Naujas agentūros veiklos etapas, kai stiprinamos ir plečiamos jos funkcijos, yra iššūkis ir galimybė iš esmės pagerinti švietimo kokybės vadybą. Kartu labai svarbu užtikrinti agentūros veiklų dermę bei tęstinumą, siūlyti tvarius, inovatyvius sprendimus ugdymo turinio kokybei gerinti“, – sako R. Krasauskienė.

NŠA vadovo konkursas paskelbtas nuo liepos pasikeitus įstaigos statusui iš švietimo pagalbos į viešojo administravimo įstaigą. Kaip pažymi ministerija, nuo šiol agentūra atliks valstybinę švietimo teikėjų veiklos priežiūrą, švietimo sistemos stebėseną, kurios pagrindu būtų kuriami, modeliuojami ir diegiami novatoriški švietimo sprendimai.

Iki šiol NŠA veikė kaip švietimo pagalbos įstaiga, daugiausia atliekanti švietimo pagalbos, patariamąsias ar projektų vykdytojo funkcijas, o visuomenei svarbios viešojo administravimo funkcijos buvo apribotos, ir tai sukeldavo sunkumų užtikrinant sklandų visų švietimo institucijų bendradarbiavimą.

Pasak pranešimo, kaip ir kiti konkursai į valstybės tarnybą, konkursas į NŠA vadovo pareigas vyko dviem etapais: Viešojo valdymo agentūra atrinko du tinkamiausias kompetencijas turinčius kandidatus, o galutinį sprendimą po pokalbio su atrinktais kandidatais priėmė NŠA steigėja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o sita is KNS kontoros [kumele nori sikt]

bent moka lietuviu kalba , ar vograuja tik svediskai ir angliskai ??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS