Nakvynės kainos Dainų šventės metu gali būti net dvigubai didesnės | Diena.lt

NAKVYNĖS KAINOS DAINŲ ŠVENTĖS METU GALI BŪTI NET DVIGUBAI DIDESNĖS

  • 6

Nors iki Dainų šventės liko dar beveik trys mėnesiai, nakvynės vietos viešbučiuose jau pildosi. Planuojama, kad Dainų šventė šiais metais sulauks rekordinio dalyvių skaičiaus – net 37 tūkst. Tiesa, žmones gąsdina pakilusios viešbučių kainos. Pasak verslo atstovų, nakvynės kainos Dainų šventės metu gali būti net dvigubai didesnės.

Apgyvendinimą Vilniuje Dainų šventės metu LNK pakomentavo Tadas Evaldas, „Hilton Garden Inn Vilnius City Center“ vadovas.

– Kaip atrodo jūsų viešbučio užimtumas Dainų šventės metu?

– Na, kadangi šių metų Dainų šventė yra šimtmečio Dainų šventė, ji laukia daugiau negu 35 tūkst. šventės dalyvių Vilniuje, Kaune per visą šią šventinę savaitę. Tad ne paslaptis, kad ir viešbučiai yra užpildyti, susidomėjimas apgyvendinimo paslaugomis tą savaitę yra tikrai išskirtinai aukštas, netgi turime keletą dienų, kai viešbutis jau yra visiškai užpildytas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– O šiaip ar dar yra laisvų vietų? Jei procentais kalbėtume apie užimtumą, kiek vietų jau yra užimta?

– Jeigu kalbėti apie apskritai visą savaitę, manau, šiuo metu viešbučiai yra užsipildę apie 70–80 proc. ir likusių kambarių yra tikrai nedaug.

– Kaip tokia didelė paklausa veikia kainas?

– Na, natūralu, kad tie, kurie spėjo viešbučius užsisakyti tik sužinoję apie šventę, be abejo, šiek tiek išlošė, nes kuo didesnis viešbučių užimtumas, kuo labiau rinka užpildyta, tuo labiau kainos kyla. Tie, kurie susizgribs paskutinę minutę, tikriausiai turės pakloti už viešbutį didesnę sumą.

– Kiek jūsų viešbutyje įprastai kainuoja kambarys ir kiek Dainų šventės metu?

– Vidutiniškai mūsų viešbutyje, kuris yra keturių žvaigždučių, kainos svyruoja nuo 80 eurų parai su pusryčiais, iki 120. Dainų šventės metu mes iš tiesų rinkoje matome kainų pakilimą ir jos svyruoja nuo 140 ir kai kur netgi 180 eurų.

– Galima sakyti, kad kainos yra paaugusios maždaug dvigubai?

– Aš manau, kad tai yra paskutiniai kambariai. Kaip minėjau, apie 20 proc. yra likę vietų viešbučiuose, tad natūralu, kad jų kaina gali būti ūgtelėjusi netgi dvigubai.

– O jei žmonės susizgribs paskutinę minutę ir ras laisvų kambarių artėjant Dainų šventei, ar turės sumokėti didesnę ar mažesnę sumą, jei kas nors atsisakys kambario?

– Kai yra tokia paklausa, viešbučių kainos tiktai auga. Manau, tie, kurie susizgribs paskutinę minutę, gali už kambarį pakloti netgi ir kelis šimtus eurų už parą.

– Tačiau turbūt žmonių tai neturėtų gąsdintis, nes šis reiškinys vyksta visų didžiųjų švenčių metu?

– Tikrai taip, jei kalbėsime apie didžiąsias Europos sostines, tai jų viešbučių užimtumas visąlaik priklauso nuo didžiųjų miestų renginių. Šis renginys yra vienas didžiausių šių metų renginių, planuojamų Vilniuje.

Apie tai, kiek žmonių tikimasi sulaukti Dainų šventėje šiais metais papasakojo Saulius Liausa, Dainų šventės direktorius.

– Kiek šiais metais planuojama sulaukti dalyvių Dainų šventėje?

– Išties ši šventė išskirtinė, švenčiame 100 metų jubiliejų. Užsiregistravo ir atsirinkome rekordinį skaičių dalyvių – netoli 37 tūkst. Tokio skaičiaus neturėjome keletą dešimtmečių.

– Kiek susirinkdavo praėjusiais metais?

– Pastarosiose trijose šventėse skaičius buvo maždaug apie 34,5 tūkst. dalyvių.

Šiuo metu viešbučiai yra užsipildę apie 70–80 proc. ir likusių kambarių yra tikrai nedaug.

– O aplamai kiek bus žmonių, kartu su visais svečiais, žiūrovais?

– Sunku suskaičiuoti. Aš tikiu, kad bus pilnas Vilnius, nes visada į šventes labai veržiasi atvažiuoti pasaulio lietuviai iš viso pasaulio, taip pat ir turistai. Vilnius tikrai bus pilnas, nes dabar jau ir viešbučių nebėra, ir bilietai išpirkti. Tad tikrai tikiu, kad bus išskirtinis ir žiūrovų antplūdis.

– Galbūt susiduriate ir su kokiais nors organizaciniais sunkumais, kai užplūdo tiek žmonių, norinčių pamatyti, dalyvauti šioje išskirtinėje šventėje?

– Aš manau, kad pati Dainų šventės organizacija, struktūra yra gana sudėtinga, nes yra labai daug sričių. Dalyvių apgyvendinimas, maitinimas, atvežimas, meninių programų parengimas – vėl atskira sritis, objektai, vietos, kuriose vyks šventės, – iš tiesų nemažai yra rūpesčių, bet viskas vyksta pagal mūsų susidėliotą grafiką.

– Minėjote, kad visi bilietai jau išparduoti, ar ne?

– Iš esmės, taip. Dar yra keletas bilietų į Dainų dieną ir pučiamųjų orkestrų pasirodymą. Tačiau ne visi Dainų šventės renginiai mokami, tik 4–5 renginiai iš 14 yra mokami. Daug renginių bus nemokami, bus Rotušės, Katedros aikštėse, Vingio parke finalinė Dainų diena. Mes apmokestiname tik sėdimas vietas žiūrovų sektoriuje, o visus kitus kviečiame nemokamai ateiti. Turime apie 10 tūkst. sėdimų vietų Vingio parke, o susirenka 40–50 tūkst. Manau, kas norės, tikrai turės galimybę ateiti ir pamatyti šventę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

o as

paskutini karta dainu sventeje Kaune buvau prie ruso, kadangi esu kauniete tai man niekas nekainavo,sedejau dainu slenyje uz dyka, ot durni tie ruskiai buvo galejo pasipelnyti is tu zmogeliu

ale

ir bagoti tie musu lietuviai turiu galvoja kurie gyvena cia, o ne uzsieniuose, tai ir kraukit milijonus tiems lupikautojams, jiems visada mazai ir mazai,

jo

tik neužsprinkit bedidindami kainas,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS