NATO kariai Jonavoje dalyvavo kraujo akcijoje ir rinko lėšas labdarai | Diena.lt

NATO KARIAI JONAVOJE DALYVAVO KRAUJO AKCIJOJE IR RINKO LĖŠAS LABDARAI

  • 0

Vokietijos kariuomenės vado  (vok. Generalinspekteur der Bundeswehr ) generolo Eberhard Zorn vizito metu Jonavoje vyko labdaringas koncertas, o Rukloje buvo organizuota kraujo donorystės akcija. 70 karių kartu su  NATO priešakinių pajėgų bataliono vadovybe dovanojo  dalyvavo kraujo akcijoje.

Rukloje NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės kariai Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko kareivinėse dalyvavo kraujo donorystės akcijoje, kuri jau yra tapusi tradicija. Nuo 2017 metų pradžios jau 770 karių yra padovanoję savo kraujo.

Taip pat Vokietijos kariuomenė, bendradarbiaudama su Mechanizuotąja pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“,  surengė kalėdinį labdaros koncertą, kuriame buvo renkamos aukos, skirtos humanitarinę veiklą vykdančiai tarptautinei katalikiškai organizacijai „Caritas“, o ši savo ruožtu sukauptas lėšas skirs vaikams iš socialiai pažeidžiamų ir socialiai remtinų šeimų paremti. Šis projektas jau tapo tradiciniu reginiu, kuris tęsiamas  jau ne pirmus metus. Kalėdinį koncertą Jonavos sporto arenoje kartu su Vokietijos kariuomenės vadu generolu Eberhard Zorn stebėjo Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys ir Sausumos pajėgų brg. gen. Raimundas Vaikšnoras, Lietuvos kariuomenės dalinių kariai ir jų vadai, šeši (Vokietijos, Olandijos, Norvegijos, Čekijos, Islandijos, Belgijos) NATO Priešakinių pajėgų kariai JAV kariai seniūnai, girininkijų atstovai, ambasadoriai ir įvairių šalių karo atašė, kartu su kitais garbingais svečiais.

Jonavos arenoje vykęs renginys prasidėjo Vokietijos ir Lietuvos kariuomenių vadų sveikinimo kalbomis, kurių metu abu vadai dėkojo kariams už tarnybą, pabrėžė tarptautinio bendradarbiavimo svarbą, brolybę bei linkėjo jaukių artėjančių švenčių.

GALERIJA

  • NATO kariai Jonavoje dalyvavo kraujo akcijoje ir rinko lėšas labdarai
  • NATO kariai Jonavoje dalyvavo kraujo akcijoje ir rinko lėšas labdarai
  • NATO kariai Jonavoje dalyvavo kraujo akcijoje ir rinko lėšas labdarai
V. Stonio / Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS