NATO naikintuvai per savaitę aštuonis kartus kilo atpažinti ir lydėti Rusijos orlaivių | Diena.lt

NATO NAIKINTUVAI PER SAVAITĘ AŠTUONIS KARTUS KILO ATPAŽINTI IR LYDĖTI RUSIJOS ORLAIVIŲ

  • 7

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantys naikintuvai praėjusią savaitę aštuonis kartus kilo atpažinti ir lydėti Rusijos orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Antradienį jie lydėjo transporto lėktuvą IL-76, skridusį tarptautine oro erdve iš pagrindinės Rusijos dalies į Kaliningrado sritį.

Tą pačią dieną taip pat lydėtas šturmo lėktuvas IL-20, skridęs iš Kaliningrado srities į pagrindinę Rusijos dalį. Lydėti ir du naikintuvai SU-27, kurie skrido iš Kaliningrado ir grįžo atgal.

Antradienį lydėti ir du naikintuvai SU-30, kurie taip pat skrido iš Kaliningrado ir grįžo atgal.

Ketvirtadienį lydėtas keleivinis lėktuvas TU-154, jis skrido iš pagrindinės dalies į Kaliningradą, bei du naikintuvai SU-27, kurie skrido iš Kaliningrado ir grįžo atgal.

Penktadienį NATO naikintuvai lydėjo transporto lėktuvą IL-76, skridusį iš Kaliningrado į pagrindinę Rusijos dalį.

Šeštadienį NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti du keleivinius lėktuvus TU-154, kurie skrido iš Kaliningrado į pagrindinę Rusijos dalį, du naikintuvus SU-27, kurie skrido iš Kaliningrado ir grįžo atgal.

Sekmadienį NATO naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti lėktuvus IL-76 ir TU-134, kurie skrido iš Kaliningrado į pagrindinę dalį.

Didžioji dalis orlaivių skrido be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, dalis nepalaikė ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Negerbėja

Katinui nėr kas veikti, jis kiaušius laižo. NATO naikintuvams nėr kas veikti, reikia paskraidyti.

To pilietiškas

Naikins tokius žioplių kaip tu, nes nesupranti, kad Rusijos lėktuvo palydejimas, nereiškia jokio pažeidimo pagal tarptautines teisę,tiesiog nato lėktuvai sugalvojo parodyti, kad jie yra, o Rusijos lėktuvai skrido tarptautiniuose vandenyse į savo teritoriją ir tiek, tačiau propaganda mums parašo, kad tai jau kažkoks pazeidimas

Anonimas

Radadarom ir NATO naikintuvai ramiai ilsisi Šiauliuose....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS