NATO naikintuvai šešiskat lydėjo Rusijos orlaivius ir patruliavo palei oro erdvės sieną | Diena.lt

NATO NAIKINTUVAI ŠEŠISKAT LYDĖJO RUSIJOS ORLAIVIUS IR PATRULIAVO PALEI ORO ERDVĖS SIENĄ

  • 0

NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo patruliuoti, atpažinti ir palydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Liepos 4 dieną NATO oro policijos naikintuvai patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusija ir Baltarusija.

Liepos 5-ąją NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos orlaivį TU-214PU, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies į  Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, skrydžio planu, palaikė radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo (RSVC) centru.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai atpažino penkis Rusijos orlaivius SU-27, skridusius tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Liepos 6-ąją NATO oro policijos naikintuvai dukart skrido perimti ir atpažinti Rusijos orlaivį SU-30, skridusį tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities ir grįžusį atgal. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, be skrydžio planų, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Liepos 7 dieną NATO oro policijos naikintuvai patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusija ir Baltarusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS