Naujos infrastruktūros Rukloje projektavimų darbų pirkimą padės organizuoti NATO agentūra | Diena.lt

NAUJOS INFRASTRUKTŪROS RUKLOJE PROJEKTAVIMŲ DARBŲ PIRKIMĄ PADĖS ORGANIZUOTI NATO AGENTŪRA

NATO priešakiniam batalionu skirtos naujos infrastruktūros Rukloje projektavimo darbų pirkimą organizuos NATO agentūra, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lietuvai ir Vokietijai nutarus bendrai vystyti naują Lietuvos ir sąjungininkų kariams skirtą infrastruktūrą KAM ketvirtadienį išsiuntė prašymą NATO paramos ir pirkimų agentūrai (NSPA) pradėti organizuoti pirkimą.

„Tai reiškia, kad žengiame iš idėjų į konkrečių darbų – įgyvendinimo fazę anksčiau nei buvo planuojama. Jau po kelerių metų Vokietijos ir Lietuvos kariai turės visiškai kitas sąlygas treniruotis, mokytis bei gyventi, o tai tik dar labiau sustiprins abiejų šalių ir taip jau glaudų bendradarbiavimą“, – sako krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška. 

Pasak pranešimo, vystoma infrastruktūra bus skirta Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Artilerijos ir Logistikos batalionams bei NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei.

Rukloje bus statomos naujos kareivinės, štabai, valgykla, sporto kompleksas, įrengiamos mokomosios klasės, medicinos punktas, laisvalaikio zona. Taip pat bus kuriama visa būtina inžinerinė infrastruktūra, tiesiami keliai.

Lietuvos kariuomenės poreikiams taip pat atskirai bus vystomas Artilerijos ir Logistikos batalionų technikos parko projektas. Jis apima remonto dirbtuvių, garažų, sandėlių, stoginių, degalinės, plovyklos, kelių ir kitų objektų statybą.

Planuojama, kad bendra šio projekto vertė viršys 200 mln. eurų, didžioji dalis būtų Vokietijos investicijos Lietuvoje.

Reikalingų projektavimo darbų pirkimą planuojama skelbti 2022 metais, o visą infrastruktūrą išvystyti ir perduoti naudotojams planuojama etapais per 2023–2026 metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zemaitis

Uz savo pinigus Lietuva tegul perka priestankine ir prieslektuvine mobiliaja ginkluote. Uzteks pinigus vejams taskyti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS