Naujos žinios apie A. Adamkienės sveikatą: reikėjo skubiai šalinti trombą, būklė – sunki | Diena.lt

NAUJOS ŽINIOS APIE A. ADAMKIENĖS SVEIKATĄ: REIKĖJO SKUBIAI ŠALINTI TROMBĄ, BŪKLĖ – SUNKI

Kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus žmonos Almos Adamkienės būklė po insulto išlieka sunki, ji toliau gydoma reanimacijoje, antradienį pranešė Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos.

„Ponia A. Adamkienė penkta para gydoma Santaros klinikų intensyvios terapijos-reanimacijos skyriuje, praėjusią savaitę dėl įtariamo insulto ji skubiai atgabenta į mūsų ligoninės priimamojo skyrių. Deja, diagnozė pasitvirtino, nedelsiant reikėjo atlikti sunkią intervencinę procedūrą, bet ji praėjo sėkmingai. Pašalintas trombas iš vienos magistralinių smegenų kraujagyslių, tačiau pacientės būklė išlieka sunki“, – informavo Santaros klinikų Vidaus ligų centro vadovė Aušra Marcijonienė.

Klinikų išplatintame komentare medikė sako, kad prognozuoti prezidento sutuoktinės atsistatymo eigą sunku, o lemiamas faktorius insulto atveju yra laikas. Pasak jos, nors operacija atlikta greitai, bet taip pat reikia įvertinti pacientės amžių, gretutines ligas.

Pašalintas trombas iš vienos magistralinių smegenų kraujagyslių, tačiau pacientės būklė išlieka sunki.

„Prognozuoti, kaip atsistatys, kiek liks liekamųjų reiškinių po įvykusio kraujotakos sutrikimo, mes dabar negalime. Dažniausiai pagrindinis lemiantis faktorius būna laikas, nors procedūra atlikta greitai ir sėkmingai be komplikacijų atkurta kraujotaka, tačiau yra ir kitų aplinkybių – amžius, gretutinės ligos, dedamos visos pastangos, siekiame geriausių rezultatų, laikas parodys. Santaros klinikų medikai daro viską, kad būtų pasiekta geriausio rezultato“, – pažymėjo A. Marcijonienė.

Į ligoninę A. Adamkienė dėl staiga pablogėjusios būklės atvežta ketvirtadienį – klinikos nurodė, kad jai diagnozuotas galvos smegenų kraujotakos sutrikimas, atlikta skubi operacija.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Pil.

Viskas su ją,gali ruoštis Adamkus atsisveikinimui..Metai daro savo.Tokių metų žmogui pradeda atsisakyti, nedirbti visi organai. Anglijos karalienė mirė tokių metų , negalėjo jai pratęsti gyvenimo. O čia ,nenoriu įžeisti,tai tik Adamkaus žmona.

Už sveikatą

Dročinu verkiu ir giedu, ir taip kasdien

Anonimas

...jeigu taip! nepatinka A.Adamkiene----tai neskaitykite ir juolab ---nekvaksekite; gyvena zmogus --kiek jam skirta ;;;bet--NE---kaip kaliausiai pievoje tratam.Biauru ir kvaila. Kiek Gamta - motina atseikejo tiek ir gyvena .Jusu kasnio ir jusu gyvenimo nieks nenugyvens. Puikus zmones ....o mus vis pavydas grauzia. Jiedu atvyko i Tevyne,,paciu sunkiausiu Lietuvai laikmeciu. ACIU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS