A. Navicko profsąjunga kreipėsi į opozicines partijas: akivaizdu – pasirinktas kelias nepakankamas | Diena.lt

A. NAVICKO PROFSĄJUNGA KREIPĖSI Į OPOZICINES PARTIJAS: AKIVAIZDU – PASIRINKTAS KELIAS NEPAKANKAMAS

  • 1

Pedagogų streiko formaliai nenutraukusi Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) penktadienį kreipėsi į opozicijoje esančias politines partijas, siūlydama ieškoti sutarimo dėl jos iškeltų reikalavimų.

„Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kviečia opozicines partijas susitikti ir ieškoti sutarimo dėl iškeltų LŠDPS reikalavimų“, – pranešime rašė LŠDPS.

Kaip nurodė profsąjunga, sprendimą kreiptis į Darbo partiją, Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“, Lietuvos socialdemokratų partiją, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą ketvirtadienį priėmė LŠDPS prezidiumas.

A. Navicko profsąjunga streiką pradėjo rugsėjo pabaigoje, nesusitarusi su Vyriausybe dėl to, kiek kitąmet turėtų augti mokytojų atlyginimai.

„Ir nors Švietimo, mokslo ir sporto ministerija inicijuoja vieną pertvarką po kitos, o partijų, Vyriausybės programose deklaruojamas švietimo prioritetas, akivaizdu – pasirinktas kelias nepakankamas, kad padėtis gerėtų“, – teigė LŠDPS.

„Tam įtakos turi ir politinė valdančiosios daugumos pozicija, susijusi labiau su deklaratyviais nei realiais žingsniais tam, kad būtų sprendžiamos įsisenėjusios problemos“, – pridūrė ji.

Profsąjungos teigimu, opozicinės partijos streiko metu palaikė LŠDPS reikalavimus dėl algos didinimo, klasių dydžio mažinimo, mažesnio krūvio švietimo darbuotojams.

Gruodį priėmus valstybės biudžetą, nuo šių metų sausio mokytojams algos pakeltos 10 proc., o nuo rugsėjo – tiek, kad būtų pasiektas 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio rodiklis.

Toks kėlimo tempas nuo sausio buvo kiek didesnis, nei iš pradžių siūlė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, bet mažesnis nei siekė profsąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Proletarai

Vienykitės. Kiek gauni pachliobkės iš kacapyno, profsojūze ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS