Nė vienas pranešėjas apie pažeidimus valstybės institucijose atlygio dar negavo | Diena.lt

NĖ VIENAS PRANEŠĖJAS APIE PAŽEIDIMUS VALSTYBĖS INSTITUCIJOSE ATLYGIO DAR NEGAVO

  • 7

Šiemet kelios dešimtys pranešėjų prabilo apie korupciją, valstybės pinigų švaistymą ar kitokius pažeidimus valstybės institucijose ir privačiose įstaigose, tačiau atlygis, kaip numato įstatymas, neskirtas nė vienam, šeštadienį pranešė LRT laida „Žinios“.

Negavo nė cento ir negeroves kalėjimų sistemoje atskleidusi Rasa Kazėnienė.

Pati R. Kazėnienė skaičiuoja, kad užsitęsę teismai, kai ji atskleidė neskaidrią veiklą Kauno tardymo izoliatoriuje, jos šeimai kainavo 10 tūkst. eurų.

Moteris dėl kompensacijos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Prokuratūros nuomone, R. Kazėnienei nesumokėta, nes ji informaciją paviešino dar neįsigaliojus statymui dėl pranešėjų, o be to, ji buvusi nevertinga, nors, kai R. Kazėnienei pirmajai buvo suteiktas pranešėjos statusas, prokuratūra teigė, kad jos pateikta informacija apie negeroves kalėjimų sistemoje pasitvirtino.

„Iš naujo šios informacijos vertinti ir skirti kompensaciją, nebuvo pagrindo“, – teigė Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyrius prokuroras Valdas Uždanavičius. 

Seimo narė Agnė Bilotaitė sausį žada aiškintis, ką reikia įstatyme taisyti.  

Šiemet pranešėjais pripažinta 30 asmenų, iš kurių keturi prašė atlygio, bet nė vienas negavo, nors tam iš biudžeto prokuratūrai skirta 100 tūkst. eurų

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Šauni ponia Kazėnienė

Tik gaila , kad tuo metu kada ji pranešė , ĮSTATYMAS DAR NEGALIOJO . Nors gal prokuratūra iš to fondo galėtų skirti išimties tvarka ? Būtų paskatinimas ir kitiems asmenims nebijoti pranešti ir bent iš fondo pasidengtų išlaidos teismams , jei jie įvyktų .

Ožiai ir stukačiai

neverti nei cento! Tikra Kazėnienė, berods OŽKIENĖ verčiama, ane?

123

Net ir čia ši šlykšti valstybė apgaudinėja savo žmones....ar verta ją tokią ginti ? Gerai dar pagalvosiu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS