Neapsikentė: valdžia turi vieną šansą – arba leidžia mums sportuoti, arba tai darysime visur | Diena.lt

NEAPSIKENTĖ: VALDŽIA TURI VIENĄ ŠANSĄ – ARBA LEIDŽIA MUMS SPORTUOTI, ARBA TAI DARYSIME VISUR

  • 34

Sporto entuziastai kyla į vis aršesnę kovą – neapsikentę valdžios sprendimų jie žada sportuoti tose viešose vietose, kurios šiuo metu yra atidarytos. 

Feisbuke internautė Elena pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame dvi moterys prekybos centre vilki sportine apranga ir žaidžia tenisą. „Junkitės prie judėjimo! Mes už laisvą sportą“, – ragino Elena.

„Valdžia turi vieną šansą – arba leidžia mums sportuoti, atidaro teniso aikštynus, sporto klubus, arba mes pradedame žaisti ir sportuoti visur, visose erdvėse, kurios yra atidarytos“, – vaizdo įraše kalbėjo sporto entuziastė. 

Šis moters pareiškimas feisbuke sulaukė internautų palaikymo. „Pagaliau! Ir su mokykla taip reikia, prekybos centruose suolus sustatyti. Šaunuoliai“, – rašė internautė Natalija. 

„Seniai reikėjo streikuoti“, – savo nuomonę išreiškė Asta.

Junkitės prie judėjimo! Mes už laisvą sportą.

Tačiau buvo ir tokių žmonių, kurie karantino laisvinimo prioritetą matė ne sporto klubuose, o kitose srityse. „Mokyklas atidarinėti reikia, o ne sporto klubus“, – teigė Edmundas.

Primename, kad tai – ne pirmasis sporto entuziastų bandymas atkreipti valdžios dėmesį. Vasario 9 dieną žinomas boksininkas Daugirdas Šemiotas ir kiti sporto entuziastai surengė netikėtą treniruotę Kauno prekybos centre „Akropolis“. Ši vieta pasirinkta dėl to, kad didiesiems prekybos centrams karantino metu nebuvo liepta užsidaryti, čia nuolat eina žmonės, jie nebūtinai laikosi atstumų. Sporto meistrai atkreipė dėmesį, kad sportuoti taip pat būtina ir tai galima padaryti saugiai, tačiau valdžia jiems surakino tokias galimybes.

Daugirdas Šemiotas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Sprendimas uždaryti sporto klubus – nelogiškas, nes sportas gerina sveikatą, imuninę sistemą, o į parduotuves visi eina būriais. Sportuojant galima išlaikyti saugius atstumus ir taip sumažinti užsikrėtimo tikimybę“, – teigė boksininkas ir treneris D. Šemiotas.

Savaitės pradžioje prekybos centre treniravosi ir sporto klubo „City Boxing“ entuziastai. „Kadangi sportuoti salėje neturime galimybės, einu atlikti treniruotę prekybos centre ir skatinu pasekti mano pavyzdžiu ir kitus sporto klubus. Tai yra vienintelė galimybė mums išgyventi ir nebankrutuoti“, – kalbėjo sporto entuziastas.

Stop kadras

„Sporto klubai yra ant prarajos ribos. Nesame tikri, ar tikrai Vyriausybei tai rūpi“, – svarstė sporto klubo atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Jjj

Mldc, temp pakilus auksciau 0 prisijungsiu ir as, cbb avys

Neadikvati valdzia

Kitaip jos nepavadinsi. Jei su protu, tai galima viska atidaryt ribojant zmoniu skaiciu ir kaukiu lauke, manau, nereiktu jau nesiot ypac tokiu oru. Bet musu vyriausybe, valdzia tingi pajudint savo smegeneles, kaip tai padaryt, jiems lengviau yra visko neatidaryt. Kazkokia beprociu vyriausybe ir tinginiu.

Anonimas

Gerai viena gydytoja savo knygoj rašė, kad sportininkų smegenims trūksta kraujo, jis visas nuteka į galūnes. Užtat jie tokie ir kvaili.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS