Nedėvėti veido kaukių siūloma sportininkams, būnant ne gyvenvietėse | Diena.lt

NEDĖVĖTI VEIDO KAUKIŲ SIŪLOMA SPORTININKAMS, BŪNANT NE GYVENVIETĖSE

Siūloma leisti nedėvėti veido kaukių profesionaliems sportininkams treniruočių metu bei būnant erdvėse, nutolusiose nuo gyvenamųjų vietų, sako Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Vyriausybei siūlomi tam tikri pakeitimai, susiję su sportininkais, kad jiems nereikėtų nešioti, kurie sportuoja, nes nelabai ir fiziškai įmanoma tą padaryti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė A. Veryga.

„Kitas siūlymas susijęs su vietomis, kur žmonės yra nutolę nuo gyvenamų vietų, yra didelis atstumas tarp asmenų, kad ten tų priemonių nereikėtų, nes kildavo diskusijų, ar miške reikia, jei vienas vaikštau“, – pridūrė jis.

Tokiose vietose, anot ministerijos, būti be kaukės galima tik tuomet, kai aplink 20 metrų spindulių nėra kitų žmonių.

Vis dėlto, anot ministro, artimiausiu metu visiškai atsisakyti nurodymo dėvėti kaukes ar kitas veidą dengiančias priemones – neplanuojama.

Būnant viešose vietose jas dėvėti privaloma nuo balandžio 10 dienos.

Lietuvoje dėl koronaviruso grėsmės kovo 16 dieną paskelbtas karantinas, jis galioja iki gegužės 11-osios.

Karantino metu rekomenduojama būti namuose, išeiti iš jų tik būtinais atvejais, taip pat ir nelankyti vyresnių giminaičių, kuriems koronavirusas yra pavojingiausias.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Daina

Norėciau sutikt tuos be kaukiu :), pakosyčiau tiesiai į veidą!!!! Turi dovanėlę!!!! :)

Nuomonė

Kiekvienas bent šiek tiek susipažinęs su mikrobiologija puikiai žino, kad kaukės nuo virusų neapsaugo. Čia tik biznis. Perki už 4 centus- parduodi už eurą. Seniai buvo tokia puiki galimybė pasiplėšti iš kvailų lietuvių. Ypač iš bailių moterų.Todėl ir pripirkta tų kaukių dešimčiai metų į priekį. Ir turėsite jas visas išpirkti , o kai kas iš jūsų kvailumo puikiai pasipelnys. Užteks iš to " otkatų" visiems.

Anonimas

Įdomu, kokį procentą Veryga gauna nuo kaukių pardavėjų? Gal geriau vergams būtų ne kaukės , o apynasriai ? Jie gi negali gyventi be apynasrio ir botago, žiūrėkit, kaip nuolankiai patys jo prašosi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS