Neįgalus jaunuolis sulaikytas dėl tarnybos vengimo | Diena.lt

NEĮGALUS JAUNUOLIS SULAIKYTAS DĖL TARNYBOS VENGIMO

  • 30

Šokas lietuvių šeimą ištiko tik nusileidus oro uoste. Šaukiamojo amžiaus sūnų turinti šeima iš Anglijos nežinojo, kad jų vaikas tėvynėje yra ieškomas, praneša LNK žinių tarnyba.

Kasmetinės atostogos Lietuvoje Rūtai ir jos šeimai apkarto nuo pirmos minutės. Vos nusileidus lėktuvui, oro uoste buvo sulaikytas jos sūnus.

„Buvome pasų patikroje ir Karolį sulaikė, nes jis, pasirodo, paieškomas, nes slapstosi nuo tarnybos, - pasakojo Rūta.

Jos 21 metų sūnus Karolis nuo pat gimimo turėjo sveikatos problemų. Vaikinui atliktos kelios širdies operacijos, jam nustatytas Dauno sindromas.

Šeima jau 13 metų gyvena Anglijoje, į Lietuvą atvyksta retai, todėl kaltinimą slapstymusi nuo karo tarnybos Rūta vadina tiesiog absurdišku.

               Rūta

„Mano vaikas gimė Lietuvoje, jis gimė su negalia. Aš visada maniau, kad tokie vaikai į šauktinių sąrašus nepatenka, - pasakojo moteris.

Vis dėlto neįgalus, Dauno sindromą turintis jaunuolis buvo sulaikytas oro uoste, vėliau turėjo sumokėti baudą už tai, kad dvejus metus slapstosi nuo privalomosios karo tarnybos.

Tėvai priblokšti - jokio šaukimo jie nebuvo gavę, niekur nesislapstė ir buvo įsitikinę, kad nuo gimimo neįgalus sūnus į šauktinių sąrašus tikrai nebus traukiamas.

Lietuvos kariuomenė atsako, kad traukiami visi, atsitiktine tvarka atrenkami jaunuoliai.

Po sulaikymo Rūta su sūnumi nuvyko į Karo prievolės tarnybą ir gavo 16 eurų baudą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Labas Migle

Is kur pas jus tiek neapykantos neigaliesiems?

Baisu

Mano anūkai užsienyje tai ką negalės atvaziuot,jei neranda čia tegu ieško per smbasadas užsienyje,niekas nenorės čia atostogų gryzt,ką jie daro,daug žmonių kur gyvena užsienyje nenori apie tėvynę net galvot,6m anūkas išvažiavo jis negalvoja apie tėvynę visai,jie gyvena užsienyje ir nenori mūsų nesamoniu kaip mes gyvenam,čia parodo kad blogai dirba tarnybos,dokas koks žmonėms baisus du mūsų biurokratais

migle

Pirma, norėčiau pamatyt nutarimą -esu tikra kad 16 eur gavo ne už tarnybos vengimą, o kad ignoravo pranešimus (jei siunte deklaruotos vietos adresu, reiškia ponai emigranai išvykimo nedeklaravo ir vis dar oficialiai gyvena LT) Antra, ponai neįgalieji, apsispręskit. tai skundžiasi kad juos diskriminuoja ir niekur nepriima, o kai 'šaukia' - piktinasi kaip čia mane neįgalų drįsta šaukt? Žinau kad yra žmonių su Douno sindromu kurie būtų laimingi jei juos pakviestų tarnaut tėvynei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS