Nesutinka valstybinių pensijų mokėti motinoms, kurių vaikai nusikalto | Diena.lt

NESUTINKA VALSTYBINIŲ PENSIJŲ MOKĖTI MOTINOMS, KURIŲ VAIKAI NUSIKALTO

  • 2

Vyriausybė nepritaria, kad daug vaikų išauginusios motinos neprarastų valstybinės pensijos dėl jau suaugusių vaikų klystkelių.

Taip pat Vyriausybė pasisako prieš siūlymą, kad šią pensiją galėtų gauti ne tik motinos, bet pasirinktinai vienas iš tėvų.

Vyriausybės išvadoje pažymima, kad Konstitucijoje įtvirtinta tėvų pareiga auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, taip pat vaikų pareiga gerbti tėvus, globoti juos senatvėje ir tausoti jų palikimą, laikytis įstatymų ir nevaržyti kitų žmonių teisių ir laisvių.

Kartu išvadoje sakoma, kad statymo projekte nėra nustatytų sąlygų ir kriterijų, kuriais vadovaujantis valstybinė pensija būtų skiriama vienam iš daugiavaikių tėvų.

„Galimi atvejai, kai daugiavaikiai tėvai, abu atitinkantys nustatytas sąlygas skirti valstybinę pensiją, nesutartų, kuriam iš tėvų – motinai ar tėvui – būtų suteikta teisė gauti šią pensiją, arba vaikus užauginę tėvai gali būti nutraukę santuoką, gyventi skirtingose vietose arba užsienyje, nepalaikyti ryšių ir pan.“, – dėl galimų nesklandumų perspėja Vyriausybė.

Seime svarstomomis pataisomis siūloma panaikinti ribojimus, kai daugiavaikės motinos negali gauti pensijos arba ją praranda dėl suaugusio, pilnamečio vaiko nusikaltimo, viešosios tvarkos pažeidimo, piktnaudžiavimo alkoholiu ar kitų veiksmų. Pataisą pasiūliusi buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė teigia, kad tėvai už savo vaikų veiksmus yra atsakingi iki pilnametystės, todėl nepagrįsta situacija, kai daug vaikų užauginusios motinos galimybę gauti valstybinę pensiją praranda dėl vieno jų, dabar jau 40-50-mečio, girtuokliavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Marija

Aš už tai kad prasizengusiu vaikų tėvams nebūtų mokama valstybės pensiją jei kad ir vyresnio amžiaus nusikalto ar geria ir t.t. reiškia netinkamai išauklėtas taikomos valstybei paguoda jei paskui sėdi kalėjime tėvai gauna valstybine pensiją tai nesuderinami dalykai

vėl

vėl tas pats ---"trūkt už vadžių ir nuo pradžių" :Priklauso tai ir mokėkit,vis ieško kabliukų,nesąmonių.Kada baigsit ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS