Netrukus link kapinių pajudės kolonos: vairuotojams – du svarbūs įspėjimai | Diena.lt

NETRUKUS LINK KAPINIŲ PAJUDĖS KOLONOS: VAIRUOTOJAMS – DU SVARBŪS ĮSPĖJIMAI

Lietuvoje minint Visų šventųjų dieną ir Vėlines aplink kapines keičiama eismo tvarka, o vairuotojai dėl sudėtingų eismo sąlygų raginami elgtis itin atidžiai.

Vilniaus savivaldybė pranešė, kad lapkričio 1-3 dienomis Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas ir ribojamas eismas.

Taip pat dažniau kursuos iki kapinių vežantis viešasis transportas, o Rokantiškių kapinių prieigose keisis 115 autobusų maršrutas, 88 maršruto autobusai papildomai stos Tyzenhauzų stotelėse.

Kauno savivaldybė skelbia, kad prie Romainių kapinių eismas penktadienį ir šeštadienį vyks tik viena kryptimi. Karmėlavos, Eigulių, Seniavos, Panemunės, Petrašiūnų ir visose kitose kapinėse eismas vyks įprasta tvarka, tačiau transporto priemonių judėjimo kryptis, atsižvelgiant į gyventojų srautą, gali būti koreguojama.

Klaipėdoje visą savaitgalį Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje eismas taip pat bus organizuojamas viena kryptimi, dažniau kursuos autobusai – žadama, jog jie iki kapinių važiuos kas 5–6 minutes.

Policija įspėja apie išaugusius srautus

Kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad savaitgalį visuose šalies keliuose transporto priemonių srautai, palyginti su įprastais savaitgaliais, bus gerokai intensyvesni.

Visą savaitgalį šalies keliuose dirbs papildomos policijos pareigūnų pajėgos, ypatingas dėmesys bus skirtas patruliavimui prie kapinių, eismo reguliavimui ir viešosios tvarkos priežiūrai, taip pat darbui tamsiuoju paros metu.

Policija taip pat įspėja gyventojus pasirūpinti savo turto saugumu: nepalikti automobiliuose vertingų daiktų, išlipus iš automobilio – jį užrakinti, išvykstant iš namų nepalikti atidarytų langų, užrakinti duris, paprašyti kaimynų, kad atkreiptų dėmesį į įtartinus asmenis.

Be to, pareigūnai taip pat atkreipia dėmesį į prasidėjusius rudeniškus orus ir sudėtingesnes eismo sąlygas.

Tauragės ir Kauno apskrityje eismo sąlygas sunkina rūkas

Tauragės ir Kauno apskrityje eismo sąlygas penktadienio rytą sunkina rūkas, matomumas vietomis sumažėjęs iki 200 metrų, pranešė Automobilių kelių direkcija.

9 valandos duomenimis, šalyje be kritulių, oro temperatūra nuo 2 iki 5 laipsnių šilumos, pajūryje iki 9 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur nedidelis lietus. Vėjas pietvakarių, 5–10 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 4 iki 9 šilumos, pajūryje apie 10 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį, Visų šventųjų dieną, bus debesuota su pragiedruliais, daug kur šiek tiek palis, išsilaikys tokio paties stiprumo vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks 4–9, pajūryje – apie 10 laipsnių šilumos.

Vėlinių naktį vietomis, o dieną – daugelyje rajonų lis. Dieną pajūryje vėjo gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, dieną – 5–8 laipsniai šilumos.

GALERIJA

  • Netrukus link kapinių pajudės kolonos: vairuotojams – du svarbūs įspėjimai
  • Netrukus link kapinių pajudės kolonos: vairuotojams – du svarbūs įspėjimai
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sventes

Prisiukslins apkraus sloikais .salotu lapais apkalbes pamirse visas maldas ir pagarbas mirusiems. ... ..tegyvuoja tautinis isdurnejimas.

Sventes

Kad artimieji numire tai didele svente lietuviams.siandien mustynes vyks del masinu parkavimo. Visi zygiuos su ivairiaspalvem chizantemom didziausiom vazom grebliais ir sluotom.taip pat nepamirs lenkisku sloiku kur alia zvakems ........tai tokia siandien pagarba mirusiems.....pletkins susitike

kazkas

Niekad nevaziuojam į kapus šiuo metu, nes i gatves išvaziuoja ordos senukų, kurie gal tik 10 kartų metuose už vairo sėda... Tiesiog pavojinga keliuose. Kam rizikuot
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS