NKVC: pranešimų apie padėtus sprogmenis braižas šį kartą – kiek kitoks | Diena.lt

NKVC: PRANEŠIMŲ APIE PADĖTUS SPROGMENIS BRAIŽAS ŠĮ KARTĄ – KIEK KITOKS

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) pirmadienį nurodė naujų pranešimų apie sprogmenis kol kas nesiejantis su prieš mėnesį vykusia informacine ataka, kai melagingi pranešimai buvo siunčiami įvairioms šalies įstaigoms.

„Pranešimų apie neva padėtus sprogmenis braižas šį kartą kiek kitoks, taip pat skiriasi ir forma – gaunami balso skambučiai arba automatizuoti įrašai, o ne laiškai. Aiškių indikacijų, kad tai tęstinė ataka, kol kas nėra“, – žurnalistams pranešė NKVC.

Centro teigimu, tarnybos reaguoja į pranešimus ir susitvarko su situacija, įstaigoms teikiamos rekomendacijos, apžiūrimos patalpos.

„Šiuo metu gavus tokį pranešimą rekomenduojama pranešti 112 ir vadovautis pareigūnų nurodymais“, – teigiama komentare.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą ir bando nustatyti melagingus pranešimus teikiančius asmenis.

Pareigūnai pirmadienį sulaukė kelių melagingų skambučių apie sprogmenis Kauno hidroelektrinėje, taip pat Vilniaus bei Kauno oro uostuose – jie buvo melagingi. Praėjusią savaitę taip pat pranešta apie neva padėtą sprogmenį sostinės oro uoste, tačiau informacija nepasitvirtino.

 

Pranešta apie bombas Vilniaus ir Kauno oro uostuose

L. Balandžio, E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš mėnesį Lietuvos įstaigos gavo tūkstančius elektroninių laiškų su netikrais grasinimais apie neva padėtus sprogmenis mokyklose, vaikų darželiuose, savivaldybių pastatuose, tokie pranešimai pasipylė ir Latvijoje bei Estijoje. Nė vienas iš jų nepasitvirtino.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirmadieni

rankos dreba - koks dar "braizas"!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS