Norima atkurti tautinių mažumų reikalams skirtą instituciją | Diena.lt

NORIMA ATKURTI TAUTINIŲ MAŽUMŲ REIKALAMS SKIRTĄ INSTITUCIJĄ

  • 0

Vyriausybės strateginiame komitete bus svarstoma, ar steigti naują Tautinių mažumų departamentą, atkursiantį 2010 metais panaikinto Tautinių mažumų ir išeivijos departamento veiklą, sako Vyriausybės atstovas.

„Iš esmės praktine prasme bus svarstomas klausimas dėl departamento atkūrimo, nes Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas buvo reorganizuotas 2010 metais“, - BNS sakė Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Remigijus Motuzas.

Pasak jo, šiuo metu kultūros ministerijos atstovavimas tautinėms mažumoms Lietuvoje yra nepakankamas, o 2010 metais Tautinių mažumų ir išeivijos departamento prie Vyriausybės panaikinimas buvo klaida.

„Mažumų klausimai tebėra aktualūs vidaus politikoje ir išlieka jautrūs santykiuose su kaimyninėmis valstybėmis“, - norą įsteigti naują departamentą argumentavo R.Motuzas.

Jo teigimu, 2010 metais reorganizavus Tautinių mažumų ir išeivijos departamentą, mažumų atstovavimo įsipareigojimai atiteko Kultūros ministerijai.

Departamentą norima steigti iš naujo dėl to, kad tautinių mažumų klausimai negali būti atskirai sprendžiami Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijose, sakė R.Motuzas.

Vasarį, svarstant Tautinių mažumų įstatymo projektą, premjeras Algirdas Butkevičiaus teigė, kad galvojama stiprinti Kultūros ministerijoje veikiantį už tautines mažumas atsakingą skyrių, kuris gali virsti departamentu arba visai atskiru padaliniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS