Norint pasimatyti su nuteistaisiais reikės atlikt COVID-19 testą | Diena.lt

NORINT PASIMATYTI SU NUTEISTAISIAIS REIKĖS ATLIKT COVID-19 TESTĄ

  • 0

Sustabdžius galimybių paso galiojimą, norintieji pasimatyti su nuteistaisiais privalės turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, pirmadienį pranešė Kalėjimų departamentas.

Jo teigimu, svečiams reikės turėti neigiamą PGR testo, atlikto ne anksčiau kaip prieš 48 valandas, rezultatą arba atsivežti greitąjį testą ir jį atlikti stebint pareigūnui.

Jeigu greitasis testas būtų teigiamas, pasimatytas nebus suteikiamas.

Pasimatymų su nuteistaisiais metu išlieka reikalavimas lankytojams dėvėti kaukes, išskyrus neįgaliuosius, kurie dėl sveikatos būklės kaukės dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti sveikatai, tokiems asmenims rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Taip pat kaukės nėra reikalaujamos vaikams iki šešerių metų.

Į pasimatymą su nuteistuoju gali atvykti ne daugiau kaip du pilnamečiai asmenys arba vienas pilnametis ir du nepilnamečiai.

Lankyti kalinius gali tik asmenys, neturintys peršalimo požymių, ir tie, kuriems nėra privaloma izoliacija.

Be kita ko, iki kovo 1-os dienos stabdomos nuteistųjų, atliekančių bausmę pataisos įstaigų viduje, trumpalaikės išvykos į namus, jos leidžiamos tik išimtiniais atvejais.

Nuteistiesiems, kuriems suteikta teisė išvykti be sargybos ir be palydos, bausmę atliekantiems atviroje kolonijoje, pusiaukelės namuose ir Panevėžio pataisos namų Vaiko ir motinos namuose, leidžiama išvykti už įstaigos ribų trumpalaikių išvykų ar atostogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS