Nuo kitų metų griežtinamos kalinių gyvenimo sąlygos | Diena.lt

NUO KITŲ METŲ GRIEŽTINAMOS KALINIŲ GYVENIMO SĄLYGOS

  • 10

Nuo naujųjų metų įsigaliojus Bausmių vykdymo kodekso pataisoms, nuteistieji bus rakinami, turės valgyti tik iš valdiškų indų, bus ribojamos jų išlaidos kalėjimo parduotuvėse, pranešė LNK žinios.

„Nuo sausio pirmos dienos nuteistosios yra rakinamos aukštuose, gyvenamose patalpose, fligeliuose ir išeiti gali pagal dienotvarkėje nustatytą laiką: į darbą, į socialinės reabilitacijos priemones, į mokyklą, į pasimatymus, į parduotuvę, pasivaikščioti. Kitu laiku jos yra užrakintos gyvenamuosiuose aukštuose“, – sakė Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Vladislovas Navickas.

Taip pat dėl saugumo pataisos namuose atsiras plastikiniai valdiški indai, savo turimų kaliniai naudoti nebegalės.

„Išnyksta pavojus mūsų darbuotojams – metaliniai peiliai, metalinės šakutės, kurios gali bet kada būti panaudotos riaušių metu“, – teigė Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Donatas Matuiza.

Taip pat kaliniai nebegalės į valias apsipirkti vietos parduotuvėse: įvedami ribojimai pirkinių sumai per mėnesį, priklausomai nuo to, kaip kalinys elgėsi. Jeigu kalinys elgėsi blogai, jis galės pirkti už 76 eurus, jeigu gerai – už 115 eurų, o jeigu labai gerai, parduotuvėje galės išleisti 150 eurų.

Tikimasi, kad naujos taisyklės padės palaikyti tvarką. Kai kurios sąlygos kaliniams naujojoje tvarkoje sušvelninamos – neberibojami pokalbiai telefonu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tam

ir yra kalėjimas, o ne kurortas. O tai gyvena geriau, nei laisvėj.Už tai ir nebijo atsisėst, nes žino ar taip ar taip nebus,kaip kuriems blogiau nei laisvėje. O gyvenimą kitiems sugadino nepataisomai. Dar ir tai daug duodama pinigų. Tegu kenčia,tik tokiu atveju gali pamąstyt ir pajaust, kad ne už gerus darbus sėdi, nors per tą įkalinimo laikotarpį galėtų pergalvoti visas klaidas. Nei kalėjimai,nei teismai, nei policija nėra sukurta geriems, padoriems,sąžiningiems žmonėms. Visos šios intitucijos sukurtos nusikaltėlių drausminimui,o tai jau per daug gyvulių, nebe žmonių.

siaipsau

ir dar riboja svetimas babkes;))) klaunai, debilu debilai, visi uzsimetines nant tu kas negauna paramos is laisves, ir kaip pirkosi taip pirksis, mazgajobke tik kazkokia, zodziu keicia kad reikia keisti, uzrakinamos patalpos, kas nors zino po kiek zmoniu patalpose,:)))) jai dabar kalinukai galedavo ytampai kilant iseiti i kiema issikrauti sporto saleje, ar susirasti kita rame vieta, nebetures tos galimybes, jie juk nepadare vienuciu ar panasiai kazka kas europos kalejimuose, jie tiesiog uzrakins sekcijas, kuriose po 30 zmoniu:))))) pizdec, viskam, laukit spec etapu i ligonines, durniu laivas, kas isvis priima tokius sprendimus, kokiu reikia buti kausu ir neismaneliu, graudu, kaip buvo bananu salis taip ir liko,

byby dejau

Durniu laivas, cia kaip del tos armijos skandalo, reikia babkiu nusirasyti, pripirksim indu, tik kaziko tyli apie puodus ir keptuves, juk jas irgi keicia, bet juk ne i plasmasines;))))) visi turi puodus keptuves virdulius, bet juos isisms ir duos kitus puodus keptuves virdulius, klausimas kam, ir kame??? Plasmasiniai indai reikia pasigilinti ar isvis galimas kasdienis maisto ir karstu gerimu vartojimas is plasmasiniu indu, durniu zeme, suduvos salis!!! linkiu ir toliau plauti babkes kiek kam lenda, valdiskos istaigos, kaip buvo taip ir liko aukso kasyklomis!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS