Nuo koronaviruso mirusios moters dukra A. Verygai: pasakykite karčią tiesą | Diena.lt

NUO KORONAVIRUSO MIRUSIOS MOTERS DUKRA A. VERYGAI: PASAKYKITE KARČIĄ TIESĄ

  • 81

Šeštadienį apie vidurdienį Lietuvoje buvo pranešta apie dešimtą auką nuo koronaviruso.  Mirusios 83 metų moters dukra Agnė Bukartaitė turi žinią sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai ir ligoninių vadovams.

„Ji buvo tikrai labai labai silpnos sveikatos ir, kaip rašiau tame tekste, kad mirties laukimas buvo gana ilgą laiką. Manau, kad tai yra mano nuomonė, aš nesu medikė, bet koronavirusas tapo katalizatoriumi, kuris pagreitino visus tuos procesus“, – LNK Žinioms sakė velionės dukra A. Bukartaitė.

Moteris turi žinutę ligoninių vadovams ir sveikatos apsaugos ministrui.

„Nemeluokite, pasakykite žmonėms tiesą, karčią tiesą. Visame pasaulyje neužtenka priemonių, kenčia visi ir visur. Svarbiausia nemeluoti, niekas nepasmerks jūsų, o žmonės, žinodami tiesą, galbūt labiau saugosis“, – tikino ji.

Paskutinį kartą su velione dukra matėsi vasario 28 dieną.

Kaip jau buvo rašyta, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) šeštadienio naktį mirė 83-ejų moteris.

Buvusi medikė gydėsi Klaipėdos universitetinės ligoninės Akių ligų skyriuje, kuris buvo uždarytas dėl koronaviruso infekcijos.

„Tam momentui gali ruoštis dešimtis metų, bet rytinis skambutis iš nežinomo numerio visada bus netikėtas. Keldamas ragelį jauti, kas bus pasakyta, bet dar nežinai. Tylos akimirka suspengia begalybe prasisukančių prisiminimų. Gydytoja Stanislava Bukartienė iškeliavo Anapilin Balandžio 4-osios naktį. Užuojauta. Turėjau tokį įprotį kassyk atsisveikindama su mama tai daryti lyg paskutinį kartą. Jai to nesakydavau, bet mintyse bandydavau užfiksuoti momentą, šviesą, garsus. Tądien vasario 28 jis ir buvo paskutinis. Vėliau skyrius buvo uždarytas karantinui, bet COVID-19 to nepakako. Jis randa landas, ypač, jei jų yra, puola ir nepaleidžia pačių silpniausių. Ji buvo geriausia mama ir puiki gydytoja. Pasišventusi savo profesijai, bet visada žmogiška ir su velniukais akyse. Ją tokią daugelis ir prisimins. Protingą, išdidžią, gražią ir jautrią. Lietuvos patriotę, mėgusią krepšinį ir didžiąją politiką. Mylėjusią ir lepinusią mane. Sunki liga mums ištrynė daug gražiausių prisiminimų, bet dabar jie sugrįš ir mes vėl pasikalbėsime. Šitos mirties siaubas, matyt, slypi jos nuotolyje, beveidystėje, nežmogiškume, kur fiziniai prisilietimai staiga tampa tokie reikalingi ir drauge neįmanomi. Labiausiai artimas svarbiausią akimirką tampa nepasiekiamu, neliečiamu, uždraustu. Mirties procedūros tolimos ir bežmogės, lyg maro metu. Todėl atsisveikinti visiems kartu dabar nepavyks, kūnas bus kremuotas ir sulauks gražios dienos po pandemijos. Saugokite savo artimuosius ir likite namuose“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė dukra A. Bukartaitė.

Šalyje mirė 11 koronavirusu sirgusių asmenų, pasveiko septyni.

Rašyti komentarą
Komentarai (81)

nemaža dalis ŽM0NIŲ išvadas daro p a v ė l u o t a i,

o po to , bando savo veiksmus pateisinti--k a l t i n d a m i KITUS,

Anonimas

Kuo čia dėtas Veriga.

Monika

ISVADA: Jei norit gyventi, nevažiuokite į ligonines
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS