Vyriausybė didina galimą renginių uždarose erdvėse dalyvių skaičių | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ DIDINA GALIMĄ RENGINIŲ UŽDAROSE ERDVĖSE DALYVIŲ SKAIČIŲ

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos siūlymui didinti galimą renginių uždarose erdvėse dalyvių skaičių.

Nuo liepos 17 iki liepos 31 dienos būtų leidžiama iki 400 dalyvių, o nuo rugpjūčio 1 iki rugpjūčio 15 dienos – iki 500.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į esamą situaciją, taip pat įvertinant ir tai, kad esant reikalui renginiuose uždarose erdvėse laikomasi saugumo priemonių (laikomasi 2 metrų atstumo tarp asmenų, arba jeigu jis mažesnis – privalomai dėvimos apsauginės priemonės).

„Jei pritariame dėl dalyvių skaičiaus pokyčių, dar savaitę pažiūrėsime, jei bus tokios pat tendencijos užsienio valstybėse ir pas mus, tai tiesiog reikia paruošti teisinius sprendimus, kad būtų privalomai taikomos apsaugos priemonės uždaruose renginiuose. Arba turėsime alternatyvą juos drausti“, – per Vyriausybės posėdį sakė premjeras Saulius Skvernelis.

„Neapsigaudinėkime, nes matome užsienio valstybes, kurios taip pat sėkmingai buvo suvaldžiusios pirmąją bangą, tačiau antra banga joms smogė gerokai smarkiau“, – pridūrė jis.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad didinant renginiuose leidžiamą dalyvių skaičių, ir toliau turi būti užtikrinamas žmonių saugumas.

„Jei vis tik apsispręsime, kad tie skaičiai (renginių dalyvių – BNS) turi augti tokiu greičiu, kaip įvardyta, matyt, reikėtų pasilikti prie tų pačių saugumo priemonių, nustatant tą patį dviejų metrų atstumą, arba, jei jo nesilaikoma, kad kaip prievolė būtų dėvimos veido apsaugos priemonės“, – per posėdį sakė Aurelijus Veryga.

„Matome, kas vyksta kitose šalyse, ir visiškai atsipalaiduoti būtų neatsakinga“, – pažymėjo jis.

Matome, kas vyksta kitose šalyse, ir visiškai atsipalaiduoti būtų neatsakinga.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas siūlė kol kas pritarti renginių dalyvių skaičiaus didinimui, o tuo atveju, jei viruso plitimas nemažėtų, kitą savaitę peržiūrėti saugumo priemonių naudojimą.

„Aš tikrai norėčiau pritarti, kad dabar tą didinimą darytume, ir toliau grįžtume prie tvarkos laikymosi, renginių dalyvių tvarkos didinimo planą galėtume pažiūrėti kitą savaitę“, – sakė M. Kvietkauskas.

Nuo liepos 17 dienos renginiuose, vykstančiuose uždarose erdvėse, dalyvauti galės iki 400 asmenų, o nuo rugpjūčio 1 iki rugpjūčio 15 dienos renginiuose viduje leista dalyvauti ne daugiau kaip 500 žiūrovų.

Atvirose erdvėse leidžiamas dalyvių skaičius nepakito – juose ir toliau galės dalyvauti iki 1 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

untitled

Turi būti leidžiamas ne skaičius, o patalpos užpildymo procentas. 400 žmonių 500 talpos salėje ir tie patys 400 žmonių 15 000 talpos salėje atrodo nelogiškai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS