Nuo pareigų laikinai nušalinamas Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas | Diena.lt

NUO PAREIGŲ LAIKINAI NUŠALINAMAS NACIONALINĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS LABORATORIJOS VADOVAS

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovas Danas Bakša laikinai nušalinamas nuo pareigų, siekiant ištirti aplinkybes dėl galimų darbo sąlygų pažeidimų, veiklos trūkumų, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys D. Bakšą nušalino nuo trečiadienio, atlikus pirminį anonimiškai pateiktos informacijos patikrinimą – ministras priėmė sprendimą pradėti NVSPL direktoriaus D. Bakšos galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimą.

„D. Bakša nušalinamas nuo pareigų jo galimai padaryto darbo pareigų pažeidimo aplinkybių tyrimo laikotarpiui, kad būtų užtikrintas sklandus, objektyvus ir operatyvus tyrimo atlikimas“, – teigia ministerija.

D. Bakša teigė, kad nušalinimas jam buvo staigmena ir tai tėra nesusipratimas.

„Tai man buvo tokia pati naujiena kaip ir jums. Žinau tik tiek, kiek paskelbta žiniasklaidoje – kad buvo gautas anoniminis skundas. Kaip bebūtų, gerbiu SAM poziciją ir, tikiuosi, kad tai tėra nesusipratimas, kurį kartu jau netrukus galėsime išspręsti“, – feisbuke rašė nušalintas įstaigos vadovas.

D. Bakša nušalinamas nuo pareigų jo galimai padaryto darbo pareigų pažeidimo aplinkybių tyrimo laikotarpiui.

Tyrimui atlikti bei išvadoms ministrui pateikti yra skirta 30 kalendorinių dienų. Jį atliks specialiai sudaryta komisija, jai vadovauja Sveikatos apsaugos ministerijos Antikorupcijos ir atitikties skyriaus vedėja Eglė Tamošiūnienė.

Ministerijos teigimu, nušalinimo metu D. Bakšai bus mokamas darbo užmokestis.

Laikinai NVSPL vadovaus šios įstaigos direktoriaus pavaduotoja Rosita Marija Balčienė.

Pernai gruodį BNS skelbė, jog NVSPL vadovas D. Bakša per trumpą laiką į atsakingas pareigas įstaigoje be viešos atrankos įdarbino ne vieną su stambiais verslais susijusį asmenį. Laboratorijos vadovas tuomet teigė, jog įdarbinimai susiję su siekiu stiprinti laboratorijos kompetencijas, o įdarbintų asmenų ryšiais su verslo įmonėmis vadovas sakė nesidomintis.

GALERIJA

  • Nuo pareigų laikinai nušalinamas Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas
SAM, Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matosi

iremins betka kad tiesa neislystu i pavirsiu bet tai nepavyks nes pervelu visi jau zino kas vyksta sios saikos galvose==========

SUSIJUSIOS NAUJIENOS