Nuo pirmadienio pedagogai pereis prie pasyvių streiko veiksmų | Diena.lt

NUO PIRMADIENIO PEDAGOGAI PEREIS PRIE PASYVIŲ STREIKO VEIKSMŲ

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) per visuotinį pirmininkų susirinkimą penktadienį sutarė, jog nuo pirmadienio pereis prie pasyvių streiko veiksmų, o vėliau vėl imsis aktyvių veiksmų.

„Gruodžio 5 d. kviesime visus mokytojus vėl aktyviai jungtis prie atnaujinamų aktyvių streiko veiksmų, kad būtų akivaizdžiai išreikšta švietimo bendruomenės nuomonė apie susidariusią situaciją. Taip pat mūsų atstovai stebės Seimo posėdį, kuriame tą dieną bus priimamas biudžetas. Kviečiame jungtis prie streiko ir dar nestreikavusias mokyklas – juk mums visiems rūpi vaikų ateitis“, – rašoma LŠDPS pranešime.

„Ieškokime sprendimų ir susitarimo. Jeigu mes rastumėme sutarimą su visomis politinėmis partijomis dėl švietimo ateities, tai visi galėtumėme pasakyti, kad valstybei iš tikrųjų rūpi jos ateitis, vaikai ir mokytojai“, – sako LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas.

Vyriausybė mokytojams kitais metais žada atlyginimus didinti du kartus po 10 proc. – nuo sausio ir panašia proporcija nuo rugsėjo.

Tačiau šis pasiūlymas netenkina A. Navicko vadovaujamos profesinės sąjungos, kuri trečiadienį atnaujino rugsėjo pabaigoje pradėtą ir spalio viduryje sustabdytą streiką.

Nacionalinė švietimo agentūra skelbė, kad trečiadienį atnaujintame pedagogų streike dalyvavo apie 2,4 tūkst. švietimo įstaigų darbuotojų.

Jie streikavo 154 įstaigose, kurios sudaro 7,3 proc. visų švietimo įstaigų.

Keturios kitos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija praėjusį mėnesį pasirašė švietimo ir mokslo šakos kolektyvinę sutartį.

Švietimui 2024 metais bus skirta papildomai 496 mln. eurų. Didžioji dalis šios sumos – 352,6 mln. eurų – numatoma pedagogų, dėstytojų, mokslininkų ir neakademinių darbuotojų atlyginimams didinti.

Kitų metų valstybės biudžeto projekte švietimui, mokslui ir sportui numatoma beveik 2,9 mlrd. eurų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Komentaras

Šaunuoliai! Jeigu valstybei nerūpi mokytojo prestižas,reikia priminti,kad mokytojas taip pat žmogus,kuris turi gauti orų atlyginimą,kad senatvėje nereikėtų laukti dubenėlio sriubos. Stiprybės Jums mokytojai!

Geda mokytojams

Jus gaunate tokia pacia alga kaip pareigunai ar net didesne. Medikai, o ypac policninkai rizikuoja simta kartu labiau. O jus sedite klasese siltai. Pamanykite siuolaikinis jaunimas nervu lasteliu padegina. Kaip jums negeda!!!

N

Šimonis,išleke ukrainai duoti,kas tie mokytojai?iš viso kas ta tauta sava?išgyvens jaip nors
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS