Nuo sausio pradinukai mėnesiui pereina į nuotolinį mokymą | Diena.lt

NUO SAUSIO PRADINUKAI MĖNESIUI PEREINA Į NUOTOLINĮ MOKYMĄ

Nuo sausio pradinukams mėnesiui pereinant į nuotolinį mokymą, savivaldybės privalės užtikrinti vaikų, kurių tėvai prisideda valdant COVID-19 situaciją, priežiūrą ir maitinimą mokyklose, nusprendė Vyriausybė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė trečiadienį Vyriausybės posėdyje pabrėžė, kad jau ankstesniu sprendimu Vyriausybė nustatė, jog tiek vyresniųjų klasių moksleiviai, tiek pradinukai į mokyklas nuo sausio 3-iosios negrįš ir ugdymą iki pat sausio pabaigos tęs nuotoliniu būdu.

„Tačiau mes prašome papildyti nutarimą nuostata, kuri užtikrintų saugias sąlygas vaikams kurie mokosi pagal pradinio ugdymo programą ir negali vieni likti namuose, kol tėvai dirba svarbius darbus valdant epidemiologinę situaciją (medicinos, slaugos darbuotojai, statutiniai pareigūnai), pasirūpinant ne tik nuotoliniu ugdymu, bet ir teikiant vaikams maitinimo paslaugas“, – sakė J. Šiugždinienė.

Karantino pataisose numatyta, kad savivaldybės turės užtikrinti pradinukų nuotolinį ugdymą, užimtumą ir maitinimą įstaigose, kai tėvai, įtėviai, globėjai ar kiti įstatyminiai atstovai „privalo darbo funkcijas (darbus) atlikti darbo vietoje ir negali vaikų priežiūros užtikrinti namuose“.

Pabrėžiama, kad vaikų priežiūra, nuotolinis mokymasis ir maitinimas turės būti užtikrintas laikantis visų karantino ir kitų saugumo reikalavimų.

J. Šiugždinienė sako, kad analogiškos paslaugos buvo teikiamos maždaug 600 pradinukų pavasarinio karantino metu ir šiuo metu „skaičius būtų panašus“.

Ministrė spaudos konferencijoje taip pat akcentavo, kad nors išlyga dėl pradinukų priežiūros skirta su pandemija kovojančių pareigūnų ar medikų vaikams, ja galės pasinaudoti ir kiti tėvai, atsidūrę sudėtingoje situacijoje.

„Gali atsitikti įvairiausių situacijų, tad sprendimus paliekame savivaldybių atsakomybei“, – sakė ji.

Suteiks galimybę imti nedarbingumą

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pabrėžia, kad po moksleivių atostogų, kaip ir iki šiol, įprastu būdu dirbs specialiosios mokyklos ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosios klasės, taip pat veiks darželiai.

„Tačiau Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rekomenduoja vaikus vesti tik tiems tėvams, kurie neturi galimybių prižiūrėti vaikų namuose“, – nurodo ministerija.

J. Šiugždinienė sakė, kad nuo sausio 1-osios įsigalioja teisės aktų pakeitimai, leisiantys darželių ir pradinių klasių moksleivių tėvams imti nedarbingumo pažymėjimą, jei jie negali dirbti ir prižiūrėti vaikų namie, o jei yra keli vaikai, pažymėjimus galės pasiimti ir abu tėvai.

Ministrė spaudos konferencijoje taip pat pabrėžė, kad klausimai dėl brandos ir pagrindinio ugdymo patikrinimo pasiekimų egzaminų, mokslo metų pratęsimo kol kas dar ankstyvi.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS