Nuo sausio žurnalistai galės gauti išsamius duomenis apie asmenų nekilnojamąjį turtą | Diena.lt

NUO SAUSIO ŽURNALISTAI GALĖS GAUTI IŠSAMIUS DUOMENIS APIE ASMENŲ NEKILNOJAMĄJĮ TURTĄ

Nuo sausio žurnalistams bus suteikta teisė gauti išsamius duomenis apie asmenų nekilnojamąjį turtą, pranešė Teisingumo ministerija (TM).

Seimas penktadienį priėmė tokias Nekilnojamojo turto registro įstatymo pataisas, kuriomis išplėstas subjektų, galinčių gauti išsamius Nekilnojamojo turto registro duomenis, sąrašas.

Pataisomis numatyta, kad žurnalistams bus suteikta galimybė gauti aktualius ir archyvinius duomenis apie visą asmens nekilnojamąjį turtą ir su juo susijusių asmenų duomenis. Šios nuostatos įsigalios nuo 2023 metų sausio 1 dienos.

TM pranešime nurodo, kad gavę šiuos duomenis žurnalistai galės užtikrinti viešojo intereso – visuomenės informavimo – tinkamą įgyvendinimą: turės galimybę prisidėti prie korupcijos mažinimo, viešųjų ir privačių interesų derinimo, tinkamo įvestų tarptautinių sankcijų įgyvendinimo, neteisėto praturtėjimo atvejų atskleidimo.

Žiniasklaidos atstovai tokius duomenis gaus Visuomenės informavimo įstatymo nustatytomis sąlygomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

koncervatroliu ir kitu kgb bus islaptinta

>o

šiaip kiek žinau žurnalistai yra dažniausia vsd stukačiai medžiojantys tokius kurie turi nuomonę ne tokią kaip diktuoja režimas. O kaip gauname svarbias Lietuvos piliečiui žinias? Patys pasižiūrėkit - toks buvo Vilniuje streikas o jie apsoliučia nepublikavo kaip eina derybų procesas. Tik banalybes ir propagandą apie karą ištisai varo

o zmoniu

saskaitos banke taip pat bus zinomos zurnalistams, tada vargas visiems kurie pasitiki visokiais skambuciais ir atiduoda savo pinigus, zurnalistai tai tas pats kaip sunes, kas juios seria tam ir loja ir tarnauja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS