Nuotoliniu būdu per karantiną siūloma leisti posėdžiauti ir VRK | Diena.lt

NUOTOLINIU BŪDU PER KARANTINĄ SIŪLOMA LEISTI POSĖDŽIAUTI IR VRK

Šalyje esant ekstremaliai situacijai ar paskelbus karantiną siūloma leisti nuotoliniu būdu posėdžiauti ir Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Seimas šią savaitę bendru sutarimu po pateikimo pritarė tokiai Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymo pataisai, ją priimti numatyta kitą savaitę.

Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdžiai paprastai rengiami jos būstinėje.

Pataisos numato, kad įvedus nepaprastąją padėtį, paskelbus ekstremaliąją situaciją ar karantiną posėdžiai galėtų vykti nuotoliniu būdu.

Toks posėdis būtų šaukiamas Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu, komisijos nariai jame dalyvautų ir sprendimai būtų priimami nuotoliniu būdu realiuoju laiku saugiomis pripažintomis telekonferencijų platformomis.

Numatyta, kad nuotoliniu būdu vykstantis Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdis yra tiesiogiai realiuoju laiku transliuojamas internetu. Viešai paskelbiamas šio posėdžio vaizdo įrašas.

Šiuo metu jau yra įteisintos galimybės nuotoliniu būdu posėdžiauti savivaldybių taryboms, Vyriausybei, Seimui. Seimas kol kas nėra posėdžiavęs nuotoliniu būdu – technologinės galimybės diegiamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

suleriai is VRK matomai skaiciuos milijonus

kuriuos gavo uz suklastotus balsus konservatdegeneratu ir LGBT liberastu naudai...,,nuotoliniu,,, budu.

o

jav zmones aiskiai su prezidentu reiskia pasipiktinima VRK darbu o pas mus po tokiu akvaizdziu melagisci/u tyla nes viskas slepiama po globalgaubtu kuris jau skilineja o kai subires atsivers visa tiesa ir aplinka kurioje vyko egzistencija parazituojancioje bergeroves guliverio skraidancioje saloje;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS