Nutraukta skubi registracija lietuviams, esantiems Lenkijos pasienyje | Diena.lt

NUTRAUKTA SKUBI REGISTRACIJA LIETUVIAMS, ESANTIEMS LENKIJOS PASIENYJE

  • 1

Pirmadienio rytą nutraukta skubi registracija Lietuvos piliečiams, esantiems Vokietijos ir Lenkijos pasienyje ir norintiems kirsti Lenkiją, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Ministerija pranešė, kad registracija nutraukta 8 val. Varšuvos laiku (9 val. Lietuvos laiku).

Lietuvos prezidentas ir premjeras vėlų sekmadienio vakarą pranešė, kad Lenkijos pareigūnai sutiko konvojumi praleisti Lietuvos piliečius, siekiančius grįžti į Lietuvą. Piliečiai, tuo metu buvę Vokietijos ir Lenkijos pasienyje ar judantys link jo, raginti skubiai registruotis – ne vėliau nei iki 9 val. Lietuvos laiku.

Lenkija sienas užsieniečiams uždarė nuo sekmadienio vidurnakčio, siekdama stabdyti koronaviruso plitimą. Lietuva paprašė Lenkijos laikinai atidaryti humanitarinį koridorių, kuriuo lietuviai galėtų grįžti namo, tačiau Lietuvos piliečiams iškart po vidurnakčio nebuvo leista kirsti sienos.

Lietuva nuo pirmadienio vidurnakčio įvedė karantiną ir taip pat draudžia į Lietuvą patekti užsieniečiams. Vykstantiems į kitas valstybes užsieniečiams dar suteikiama teisė per tris paras kirsti Lietuvos teritoriją tranzitu, be būtinų sustojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vf

per tris paras kirst Lt teritoriją, tai ko ne 33 paras? per 3 visą europą galima pervažiuot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS